Oddset-Janni er netop blevet idømt et år og tre måneders fængsel for at franarre en ældre mand hans formue.

Det var en fattet Janni Christensen, bedre kendt som Oddset-Janni, der modtog sin endelige dom onsdag, da Østre Landsret mildnede byrettens dom med et halvt år og idømte hende et år og tre måneders fængsel. Helt og aldeles ubetinget.

Den forhenværende model og frontfigur for Danske Spil lyttede med et alvorligt blik i retningen af dommeren, da han klokken 12.15 læste dommen op. Også hendes kæreste gennem de sidste tre måneder, rigmanden Karsten Ree, lyttede med sindsro til dommerens ord.

Janni Christensen blev dømt for - sammen med sin far - at have franarret en ældre, velhavende, men syg mand en million kroner samt for også at forsøge at sælge hans hus og score gevinsten på 2,4 millioner.

Landsretten lagde vægt på, at Janni Christensen og hendes far havde 'udnyttet et afhængighedsforhold', og retten lagde vægt på, at salg af blandt andet hus og bil blev foretaget uden den ældre mand har været involveret i det. Det sammme gælder brug af betalingskort med tilhørende pinkode. Alt i alt scorede far og datter en gevinst på mindst en million.

Dermed vurderede landsretten gevinsten til at være en halv million mindre end i byretten, hvor Janni Christensen og faderen blev dømt for at have franarret EH 1,5 millioner. Men landsretten fremhævede, at man ikke kunne udelukke, at EH også selv havde brugt en del af pengene.

Blandt de fældende beviser var en række lydoptagelser, hvor man hører den tidligere Oddset-frontfigur tale med sin eksmand om, hvordan hun har snydt den ældre mand. Men forklaringen på dette var ifølge Janni Christensen selv, at hun blot forsøgte at imponere eksmanden.

Hendes 65-årige far Allan Thomsen blev onsdag idømt det samme som sin datter - et år og tre måneders fængsel, og dermed blev dommen også mildnet med et halvt år for ham. 

I byretten blev også en 35-årig kvinde MB dømt i samme sag, men hun fik en behandlingsdom, fordi man vurderede, hun var psykisk syg. Det var netop MB, der oprindeligt kendte den ældre herre. 

Ligesom i byretten, frikendte landsretten Janni Christensen og hendes far for at have dopet manden, der døde af naturlige årsager for tre år siden, før byretsdommen faldt.

Dagens dom betyder, at Janni Christensen, der har nægtet sig skyldig under hele sagen, skal i fængsel. Julen får hun dog i friheden, da der formentlig tidligst kan blive tale om, at hun skal ind og afsone i januar.