Har medvirket i Livvagterne, Forbrydelsen, Rejseholdet og Drabet

Mangeårig teaterdirektør, skuespiller og nuværende kulturchef i København Mogens Holm politianmeldt af kommune for at lade skatteyderne betale private regninger og for at hyre sig selv under pseudonym

Kulturchef Mogens Holm fra Københavns Kommune bliver i dag politianmeldt for omfattende underslæb og for at hyre sig selv til opgaver under pseudonym.

Politianmeldelsen kommer fra Høje Taastrup Kommune, hvor han i 25 år var direktør for Taastrup Teater - en stilling han forlod i foråret.

En ny revisionsrapport, som i går blev fremlagt for byrådet, viser, at teaterdirektøren bare i 2011 og de første måneder af 2012, har ladet skatteyderne betale private udgifter for over 200.000 kr. Det drejer sig blandt andet om tøj i form af tre habitter, ti herreskjorter, fem par sko og sengesæt til knap 50.000 kr., der er bogført i teateteret som bl.a kostumer.

Borgmester Michael Ziegler (K) fra Høje Taastrup er chokeret.

- Vi politianmelder vores tidligere teaterdirektør, fordi det handler om et anseligt beløb af skatteydernes penge. Vi er rystede. Han har jo været direktør for vores teater i 25 år og har haft vores alle sammens tillid, siger Michael Ziegler.

Kommunen fortæller til BT, at de onsdag morgen indgiver politianmeldelsen mod teaterdirektøren for mangelfuld dokumentation, sammenblanding af egne og teaterets udgifter og for at hyre sig selv som manuskriptforfatter under pseudonym samtidig med, at han var teaterdirektør.

Den skuespilleruddannede Mogens Holm har mens han var teaterdirektør medvirket i et hav af film- og tv-serier - herunder Livvagterne, Forbrydelsen, Rejseholdet og Hotellet samt filmene Drabet og Rembrandt.

Mogens Holms advokat Thorkild Høyer undrer sig.

- Jeg er endda temmelig overrasket. Jeg har netop modtaget bilagene. Har min klient lavet fejl, så vil han selvfølgelig gerne betale tilbage, siger advokaten.

Københavns Kommune fortæller til BT, at de har undersøgt kulturchefens regnskaber uden, at de fandt uregelmæssigheder.