- Jeg nåede at se den mand, der viser sig at være dræbt. Han var ilde tilredt, og der var masser af blod, siger Ikram Sarwar (lille foto), som var til stede i moskeen på Amerikavej under skyderiet.
- Jeg nåede at se den mand, der viser sig at være dræbt. Han var ilde tilredt, og der var masser af blod, siger Ikram Sarwar (lille foto), som var til stede i moskeen på Amerikavej under skyderiet. Foto: Linda Henriksen og Niels Ahlmann Olesen.

Folketingskandidat Ikram Sarwar (S) var blandt hundredvis af muslimer, der fik afbrudt Eid-festen af skuddrab.

Folk i den pakistanske moské på Amerikavej på Vesterbro gik roligt rundt og hilste på hinanden, da deres Eid-fest blev afbrudt af et skyderi ved indgangen.

 


Det fortæller folketingskandidat Ikram Sarwar (S), der var blandt de hundredvis af muslimer, der tirsdag morgen var i moskeen for at fejre ramadanens afslutning.

- Pludselig hørte jeg seks-syv skud, og én ved indgangen råbte, at der lå en ung mand og blødte ude foran, siger Ikram Sarwar.

Folketingskandidaten og de øvrige i moskeen blev herefter gennet ud gennem en anden udgang til en parkeringsplads ved den hvide lagerbygning, der rummer moskeen.

- Men jeg nåede at se den mand, der viser sig at være dræbt. Han var ilde tilredt, og der var masser af blod, siger Ikram Sarwar.

S-kandidaten kender ikke selv den dræbte.

- Men andre, jeg har talt med fra moskeen, siger, at det er en ung pakistansk mand i starten af 20'erne, siger han.

Ifølge politiet var gerningsmanden tilsyneladende en mand omkring 30 år iklædt traditionel klædedragt i form af kjortel med en ruskindsvest over.'

Ingen er tirsdag middag anholdt for drabet.

 


/ritzau/
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.