»Jeg fucking knepper dig. Er du med? Er du fucking med? Din lille luder.«

Sådan lød det på en videooptagelse fra Snapchat, der onsdag er blevet afspillet i Retten på Frederiksberg, hvor tre unge er tiltalt for et brutalt overfald med en machete begået mod en dengang blot 15-årig dreng på en legeplads i Valby.

Den ene teenager på 16 år er tiltalt for drabsforsøg, mens de to andre på 16 og 18 år er tiltalt for grov vold. Alle tre nægter sig skyldig og har gentagne gange under deres forklaring understreget, »at de ikke kan huske noget.«

Det er den 18-årige, politiet mener har optaget den afspillede video forud for overfaldet. På videoen ser man også en anden person, men den tiltalte ønskede ikke at udtale sig nærmere om vedkommende.

»Jeg kan huske, han siger noget provokerende til mig om min familie,« lød det lavmælt fra den nyklippede, mørkhårede dreng i retten om indholdet i videoen.

Men han afviser, at der skete mere.

»Jeg har i hvert fald ikke rørt ham, og jeg kan ikke huske, hvorfor jeg skrev det. Jeg har ikke slået ham,« forklarede han videre.

Han afviste også at have været på legepladsen den aften. I stedet henviste han til, at han havde været i nærheden og understregede ligesom de medtiltalte, at han ikke kendte den forurettede.

»Jeg har aldrig hørt om ham,« forklarede den 18-årige. Derimod beskrev han sine to medtiltalte som sine »gode venner«.

Men meget mere kan teenageren ikke huske fra den decemberaften. Hverken hvem han var sammen med, hvor han præcist var, eller hvad han lavede der.

Gentagne gange svarede han nemlig blot »det kan jeg ikke huske. Det er så lang tid siden,« da anklager Han Lam spurgte ind til hændelsen.

I retten kom det også frem, at den afspillede Snapchat-video var blevet sendt til den ene 16-årige, der menes at have givet ordren til overfaldet over telefonen. Det nægtede han, og har i stedet forklaret, at han var i biografen den aften.

Den anden 16-årige, der er tiltalt for drabsforsøg, blev spurgt ind til en konkret video, han angiveligt skulle have modtaget, hvor en person stod med en machete. Her forklarede han, at han ikke kendte indholdet af den, fordi han havde slettet den med det samme.

Det var 13. december 2021 omkring klokken 18.55, at overfaldet skete på Slangelegepladsen over for Kirsebærhavens Skole i Valby.

Den 15-årige dreng havde sammen med sin lillebror søgt tilflugt ved dækcentret Pit Stop på Gammel Køge Landevej, og det var her politiet fandt den blødende dreng.

Det er politiets overbevisning, at drengen først havde fået hugget en machete i ryggen og efterfølgende så hårdt ind i baghovedet, at kranieknoglen var blottet.

Det er anklagemyndighededens overbevisning, at de tre unge drenge havde et ønske om at dræbe den 15-årige dreng.
Det er anklagemyndighededens overbevisning, at de tre unge drenge havde et ønske om at dræbe den 15-årige dreng. Foto: Felix Bech Jensen/Byrd
Vis mere

»Havde han ikke modtaget den livreddende førstehjælp og efterfølgende lægehjælp var han næppe overlevet,« lød det fra anklager Han Lam.

Under retsmødet er det dog kommet frem, at politiet aldrig har fundet en machete. Alligevel er det politiets formodning, at det er en machete, der er brugt til overfaldet.

Der er i alt afsat seks dage til retssagen på Frederiksberg. Sagen er rejst som en nævningesag, som betyder, at anklagemyndigheden vil gå efter en straf på mindst fire år.

Foruden fængselsstraffe har anklagemyndigheden nedlagt påstand om, at de to 16-årige, der på gerningstidspunktet kun var 15 år, kræves udvist af Danmark for bestandig.

Og står det til anklagemyndigheden, skal de desuden, som et tillæg til en eventuel fængselsstraf også have deres sag behandlet i Ungdomskriminalitetsnævnet.

Lyt til B.T.s kriminalpodcast 'På Fersk Gerning' her eller dér, hvor du normalt lytter til podcast: