Institutioner og skoler på Nørrebro lægger slagplaner for, hvordan børn og voksne skal sikres, hvis en skudsalve fra den verserende bandekrig kommer tæt på.

- Elever og lærere bliver i lokalerne og går væk fra vinduerne, og skolens ledelse sørger for, at der sættes vagter ved udgangsdørene, der evt. låses automatisk.

Ovenstående instruktion har Blågård Skole på Nørrebro i København formuleret, fordi skolen ligger midt i det konfliktramte kvarter på Nørrebro, hvor unge med indvandrerbaggrund og AK81'ere med jævne mellemrum tørner sammen.

Sammen med andre skoler, vuggestuer og børnehaver på Nørrebro forsøger Blågård Skole at tage højde for, hvordan man bedst muligt tackler en kritisk situation, hvor børn og voksne skal sikres, og kommunikation til forældre samt offentligheden sættes på skinner. Kriseplanen er kommet til verden på foranledning af Københavns Kommunes børne- og ungdomschef for distrikt Nørrebro, Søren Thorborg.

- Vi har bedt vores skoler og institutioner lægge en plan for, hvordan man tager sig af børn og personale, håndterer bekymrede forældre og eventuelt får tilkaldt forvaltningens psykologer. Vi har lavet en huskeliste, som kan inspirere og tilpasses de lokale forhold, uddyber Søren Thorborg.

/ritzau/