Lyt til artiklen

Selvom det efterhånden er mange år siden, de havde samtaler i skolegården, husker fysik-og kemilærer Johannes Fischer tydeligt den nu drabstiltalte opfinder Peter Madsen.

Johannes Fischer underviste på Høng Kommunalskole, hvor Peter Madsen gik i de tidlige teenageår.

Det skriver Ekstra Bladet.

Den nu drabstiltalte mand, der ofte omtales 'Raket-Madsen', har selv omtalt læreren i bogen 'Raket-Madsen', hvor han fortalte, at han ofte opsøgte læreren, når han var gårdvagt, for at stille ham spørgsmål som raketter, fysik og kemi.

Til Ekstra Bladet fortæller Johannes Fischer, at han husker nogle børn bedre end andre, og at Peter Madsen er én af dem, han husker.

»Han var en ivrig fyr og meget insisterende. Han spurgte mig tidligt og silde, (sent, red.) om ting, uden at jeg havde ham som elev. Det var jo brændstof til raketter, der var hans store fokus,« fortæller han om den dengang 12-13-årige dreng, som han dog ikke selv underviste eller havde som elev.

Han fortæller videre, at han gjorde meget ud af at fortælle, at Peter Maden skulle holde fingrene væk fra de ting, der kan bruges til raketbrændstof, og nøje overvejede sin svar 'af frygt for, hvad han ville bruge det til'.

»Men uanset hvad man siger til sådan en insisterende type, så borer de altid videre,« siger han til Ekstra Bladet.

Kim Wall.
Kim Wall. Foto: TOM WALL
Vis mere

Ubådsbyggeren Peter Madsen er sigtet for at have dræbt den svenske journalist Kim Wall, da hun var på reportagetur i hans hjemmebyggede ubåd, Nautilus, i begyndelsen af august. Han er også sigtet for at have parteret hendes lig og skaffet sig af med det i vandet.

Obduktionen af Kim Wall har vist, at hun blev parteret med en sav, selvom Peter Madsens forklaring indtil videre har været, at liget var intakt, da han skilte sig af med det.

For omkring halvanden uge siden fandt dykkere i Køge Bugt flere ligdele af den svenske journalist - hendes hoved og to ben dukkede op. Desuden blev der fundet en kniv og flere stykker tøj.

Tidligere har den 46-årige Madsen forklaret Kim Walls død med, at hun ved et uheld blev ramt i hovedet af en luge på ubåden. Politiet har dog efter fundet af hovedet kunne konstatere, at der ikke er spor af fraktur på kraniet.

Peter Madsen nægter sig skyldig.