Forældrene på Vestermarkskolen på Fyn opfordres til at hente og bringe deres børn til skole efter et overgreb på en af skolens elever i sidste uge.

Så længe gerningsmanden bag et sexovergreb på en 11-årig pige i Vester Skerninge på Fyn er på fri fod, bør eleverne på Vestermarkskolen ikke gå alene til eller fra skole.

Opfordringen kommer fra ledelsen på skolen, efter den ukendte gerningsmand fredag eftermiddag bortførte den 11-årige pige og tvang hende til anden kønslig omgang end samleje. Det skriver Fyens Stiftstidende.

- Vi ønsker ikke at blæse sagen op til ukendelighed, men samtidig er det vigtigt, at vi tager nogle forholdsregler, så længe manden er på fri fod. Vi opfordrer derfor forældre til at lave aftaler om at hente og bringe, så ingen elever skal gå alene til eller fra skole, siger skoleleder Finn Næshave til avisen.

Den 11-årige pige blev sat af skolebussen på Brunsvej i den sydfynske by fredag eftermiddag, og her blev hun kontaktet af en mand, som kørte i en ældre, bordeaux-rød personbil.

Pigen forsøgte at løbe, men manden indhentede hende og tvang hende ind i bilen, hvorefter han kørte rundt i området og ned ad en skov- eller markvej, hvor han ifølge politiet forgreb sig på pigen. Efter overgrebet satte gerningsmanden pigen af i byen.

På pigens skole har ledelsen endnu ikke besluttet, om skolekammeraterne skal tilbydes professionel hjælp, forklarer skoleleder Finn Næshave til Fyens Stiftstidende.

- Det er svært at vide, hvordan skolelærere og elever reagerer, da de kun lige har fået at vide, at sagen handler om en skolekammerat tæt på dem. Derfor har jeg bedt forældre og lærere om at være ekstra opmærksomme på børnenes adfærd i løbet af ugen, siger han.

Politiet oplyste mandag, at man har modtaget omkring 50 henvendelser fra offentligheden omkring sagen.

- Men vi vil gerne høre fra endnu flere, der kan ligge inde med informationer, som kan bidrage til at få fundet gerningsmanden, forklarede Henrik Justesen, leder af efterforskningen, i en pressemeddelelse.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.