To teenage-drenge satte før jul et kamera op i pigernes baderum på den efterskole, hvor de gik. Nu er begge drenge bortvist og risikere et retsligt efterspil. (Arkivfoto)
To teenage-drenge satte før jul et kamera op i pigernes baderum på den efterskole, hvor de gik. Nu er begge drenge bortvist og risikere et retsligt efterspil. (Arkivfoto) Foto: Alliance
Hormoner og en lidt for veludviklet sans for teknik er ikke nødvendigvis en god kombination.

Det må to teenagere på Store Andst Efterskole i det sydlige Jylland sande efter, at de er kommet i klammeri med lovens lange arm. Drengene var nemlig lige lovlige kreative med den moderne teknologi og satte et spionkamera på størrelse med en kuglepen op under en håndvask i pigernes baderum.

Pigerne opdagede kameraet og afleverede det til forstanderen, som fandt frem til to drenge på 14 og 15 år. De blev straks bortvist fra skolen.

Skolens ledelse orienterede også pigernes forældre, men skolen meldte ikke drengene til politiet.

- De blev bortvist, og det er en meget alvorlig straf - både for en elev og for en familie. Det har haft en alvorlig konsekvens for dem allerede, og vi sørgede for, at der bliver taget hånd om dem.

- Når vi ikke meldte dem til politiet, skyldtes det hensynet til pigerne. Jeg synes, de har været gennem nok, og der er ingen grund til at trække dem gennem politiefterforskning, afhøringer og så videre.

Det siger forstander Lars Kjærsgaard, som dog ikke var i tvivl om, at drengene skulle have det røde kort af skolen.

- Jeg var bekymret for dem. Også fordi der har været slinger i deres øvrige skoleforløb. Så jeg underrettede deres familier og de sociale myndigheder i de kommuner, hvor de bor, siger Lars Kjærsgaard.

Men forældrene ville det anderledes. De gik til politiet, som tager sagen meget alvorligt.

- Vi er meget glade for, at sagen er kommet til vores kendskab. I gamle dage kiggede drengene ind af nøglehullet til pigernes omklædningsrum. Det var drengestreger. Det er det her ikke. Det er stærkt blufærdighedskrænkende, siger Morten Alslev, fungerende leder af efterforskningen ved politiet i Vejen, til bt.dk.

Politiet har beslaglagt drengenes computere, og undersøgelser vil vise, om de har optagelser gemt på harddisken, og om de - i givet fald - er blevet lagt på nettet.

- Vi tager sagen meget alvorligt. Det er dybt grænseoverskridende for pigerne at blive filmet, mens de tager bad. Samtidig er der risikoen for, at optagelserne ender på nettet, hvor de aldrig kan slettes, siger Morten Alslev. 

Strafferammen for blufærdighedskrænkelse er op til to års fængsel.

Kameraerne blev opdaget før jul, og drengene er endnu ikke blevet afhørt af politiet. Ifølge politiet siger drengene selv, at de ikke har film liggende på deres computere, men det kan blive aktuelt at få Nitec, National IT Efterforskningscenter til at undersøge computerne.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.