Arkivfotoæ
Arkivfotoæ Foto: Jens Nørgaard Larsen

Politiet og Skat var i dag på storstilet razzia nord for København for at fange skattesnydere i dyre biler. Og der var gevinst.

Der blev luftet mange dyre biler på Strandvejen nord for København torsdag. Men nogle blev luftet lidt for meget ifølge Skat, der fik 57 sager med hjem på skrivebordet fra en fælles aktion med Nordsjællands Politi.

- Dagens aktion har primært været rettet mod dyre biler. Det er biler med en værdi fra 5-600.000 kroner, som virksomheder og firmaer ejer, men hvor ejeren eller ansatte kører i bilen. Vi har tjekket, om folk så også har ladet sig beskatte, når de bruger firmabilen, fortæller viceskattedirektør Preben Buchholtz.

Skat vinkede i alt 365 dyre biler ind til siden, og ud af dem havde 57 rod i papirerne. Lignende aktioner har Skat foretaget i 2009, 2010 og 2011.

skattesvindlere

- Når vi laver den slags aktioner, er der altid nogen, som ikke kan finde ud af det og lader firmaet betale bilen og driften. Reglerne er sådan, at hvis man bruger bilen privat, så skal man lade sig beskatte af den, og det er op til folk selv at få skrevet det på selvangivelsen. Men det er ikke alle, der lige får gjort det, og så må vi jo hjælpe dem på vej, siger Preben Buchholtz.

Og der er mange penge at hente hjem til statskassen efter sådan en aktion, påpeger viceskattedirektøren.

- Sidste års aktion og forrige års aktion gav henholdsvis syv og ni millioner kroner i skattemæssige reguleringer, og det er jo mange penge, når man tænker på, at det er tilfældigt udsnit af biler på en enkelt strandvej i nogle få timer en enkelt dag - jo, der er da desværre noget at komme efter, fastslår Preben Buchholtz.

- Og det er helt sikkert nogle aktioner, vi vil gentage. Enten mod dyre biler eller bredt mod andre biltyper eller motorcykler, siger han.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.