Skat beslaglagde søndag formiddag blandt andet ca. en kvart million ulovligt importerede dåseøl og -sodavand.
Skat beslaglagde søndag formiddag blandt andet ca. en kvart million ulovligt importerede dåseøl og -sodavand. Foto: Henning Bagger
Skat gjorde søndag formiddag den største beslaglæggelse af ulovligt importerede varer nogensinde. Det skriver Ritzau ifølge politiken.dk

Det var en anonym anmeldelse, der fik to medarbejdere fra Skat København til at undersøge et lager på Københavns Vestegn. Her fandt de blandt andet 250.000 øl eller vand på dåse.

- Det er den største beslaglæggelse, som vi har haft. Ingen af mine medarbejdere eller jeg kan huske, at vi nogensinde har fundet så meget«, siger Jon Mikkelsen, afdelingsleder i punktafgiftsafdelingen i Skat København til Ritzau ifølge politiken.dk.

Skattefolk er i fuld gang med at tælle fangsten op, og foruden de anslåede 250.000 øl eller vand på dåse, fandt de også ca. 2.000 flasker spiritus, 2.000 liter vin, 20.000 cigaretter, 50 kilo tobak til at lave hjemmerullede cigaretter, et ton slik, 2.000 liter diesel samt noget fyrværkeri. Alt er nu fjernet og bragt til Skats eget lager på et ukendt sted.

- Vi har undersøgt nogle af varerne, og dem, vi har undersøgt, stammer alle fra Tyskland, fortæller Jon Mikkelsen.

Da Skat og bagmanden ventede på politiet, valgte bagmanden samt nogle ansatte at tage benene på nakken og stikke af fra stedet.

- Vi får fat på personerne bag lageret, men mens vi venter på politiet, så vælger de ansvarlige at stikke af. Vi har dog identiteten på den formodede bagmand, siger Jon Mikkelsen.

Da varerne er importeret fra Tyskland uden om systemet, er der ikke betalt punktafgifter, pant og moms til staten.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.