Mellem tre og ét års fængsel samt betinget udvisning af Danmark for to af de tiltaltes vedkommende.

Sådan lyder dommen, der netop er blevet afsagt ved Retten i Odense i sagen mod fire mænd på 32, 28, 23 og 21 år. Alle med palæstinensisk baggrund.

De tre ældste er brødre, mens den fjerde tiltalte er muslimsk gift med brødrenes 19-årige lillesøster. De fire blev dømt for i forening at have udsat den 31-årige mand A. for en ekstremt voldelig afstraffelse og mishandling sent om aftenen den 14. marts i år, hvor offeret bl.a. fik skåret sit højre øre af, fik stukket en finger dybt i den ene øjenhule i gerningsmændenes forsøg på at hive øjet ud, blev slået med en hammer, fik knust en flaske mod sit hoved og adskillige gange blev snittet og stukket i halsen og i ansigtet og flere andre steder på kroppen.

Ligesom han blev slået, sparket og trampet i hovedet, inden han livsfarligt skadet og stærkt blødende blev tisset på og til sidst efterladt uden hjælp ved Seden Strand nordøst for Odense tæt ved det tidligere Lindø-værfts arealer.

Den 31-åriges eneste brøde var, at han var blevet forelsket i de tre Vollsmose-brødres 19-årige lillesøster M. En kærlighed der var gengældt fra kvindens side, men som hendes familie i stedet straffede med den ekstreme og uhyggelige mishandling, der nær havde kostet deres offer livet.

Den yngste af de tre Vollsmose-brødre, 23-årige Saleh Mohammad Assaf, blev idømt tre års fængsel, mens hans to ældre brødre, 32-årige Wajih Mohammad Assaf og 28-årige Alaa Mohammad Assaf, hver blev idømt to et halvt års fængsel.

De to sidstnævnte har i modsætning til deres lillebror ikke dansk statsborgerskab og blev udover fængselsstraffen betinget udvist af Danmark.

Når udvisningen - som var dét, de tiltalte frygtede mest - kke bliver gjort ubetinget, skyldes det, at domsmandsretten vurderer, at det vil være i strid med Danmarks internationale forpligtelser at udvise dem til Libanon, da de har større tilknytning til Danmark, idet de begge har kone og børn og hele deres øvrige familie boende dør om dør i Vollsmose.

Deres 21-årige svoger, Fadi Mahmoud Zaabalawi, blev idømt et års fængsel. Han blev som den eneste løsladt med det samme efter otte måneders varetægtsfængsling.