69 personnumre har flydt rundt på nettet på grund af et brist i sikkerheden hos Region Syddanmark.
69 personnumre har flydt rundt på nettet på grund af et brist i sikkerheden hos Region Syddanmark. Foto: Lars Rasborg

69 personnumre på kræftsyge patienter er lækket af Region Syddanmark. 23-årige Mette Christensen opdagede, sin afdøde tantes cpr-numre ved en google-søgning

Da den 23-årige Mette Christensen fredag googlede sin tante, dukkede der som nummer tre på listen et word-dokument op med tantes navn. Sammen med det optrådte hendes cpr-nummer og en række prøve-datoer med tilknyttede bemærkninger.

Helt præcist er der tale om en 23 sider lang liste over nulevende og døde kræftpatienter, der har fået foretaget prøver på hospitaler i Region Syddanmark. Her fik også Mette Christensens tante inden sin død foretaget bl.a. biopsi og scanninger i forbindelse med en kræftsygdom.

- Jeg tænkte, hold da op, de skal ikke ligge der! Det burde ikke kunne lade sig gøre, siger Mette Christensen.

Hun kontaktede Syd- og Sønderjyllands Politi, men her var beskeden, at politiet ikke kunne optage en anmeldelse på det, fordi ordensmagten ikke selv kunne fjerne dokumentet.

- Jeg kontaktede politiet med det samme, fordi jeg tænkte, at det var farligt, hvis numrene kom i hænderne på de forkerte. Men de kunne intet gøre, og det gjorde mig ærligt talt paf. Det må da være kriminalitetsforebyggende, synes jeg, fortæller Mette Christensen.

I stedet blev hun bedt om at rette henvendelse til Region Syddanmark, men det kan hun først gøre mandag.

Hos Region Syddanmark er meldingen, at der lige nu arbejdes på at finde ud af, hvorfor det omtalte dokument ligger og flyder på internettet.

- Vi er opmærksomme på det. Der er angiveligt tale om et forskerhold, som under Sygehus Lillebælt har brugt dokumentet til et projektsite, og så er der på den måde desværre gået oplysninger fra intranet til ekstranet, fortæller presserådgiver Carsten Bruun.

BT har valgt ikke at bringe Mette Christensens fulde navn, så dokumentet med de 69 personnumre ikke kan spores.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.