Det var på fortovet her på Anders Borksvej i Aalborg, at to hunde af racen Amerikansk Staffordshireterrier angreb en løber. det var ikke hunden til højre, men en af samme race.
Det var på fortovet her på Anders Borksvej i Aalborg, at to hunde af racen Amerikansk Staffordshireterrier angreb en løber. det var ikke hunden til højre, men en af samme race. Foto: Henning Bagger/Liselotte Sabroe
Da en 25-årig mand fredag morgen blev brutalt overfaldet af to kamphunde på Anders Borks Vej i Aalborg, var det ikke første gang de to hunde gik til angreb på et menneske.

Det oplyser Nordjyllands Politi.

- Der har været en tidligere episode, hvor en person har været angrebet og bidt af en af de pågældende hunde. Det var den 3. april i år og foregik på hundeejerens adresse, siger vagtchef Per Vagn Nielsen.

Den gang gik det ud over en 16-årig dreng, der blev bidt i benet, så han måtte på skadestuen og syes. Hundene blev efterfølgende fjernet fra adressen, men der gik ikke lang tid, før politiet leverede de to hunde tilbage til ejeren.

- Man kunne ikke løfte bevisbyrden fra politiets side. Man kunne simpelthen ikke bevise, hvilken af de to hunde der havde bidt, og så afliver man jo ikke bare dem begge to, siger Per Vagn Nielsen.

Der er dog ingen tvivl om, at de to hunde, der er af racen American Staffordshire terrier, efter fredagens angreb bliver aflivet, oplyser Nordjyllands Politi.

- Vi har et vidne, der har overværet det hele, så der er slet ingen tvivl om, hvad der skete. Den første hund tager løberen i akillessenen, og den anden napper ham i benet og i balden, så begge hunde er 100 procent involveret, siger Per Vagn Nielsen.

Den 49-årige ejer af de to hunde er tidligere sigtet for overtrædelse af hundeloven. Racen American Staffordshire terrier er også ulovlig i Danmark, men ejeren har dog ikke overtrådt loven ved at have de to hunde.

- Ejeren har haft hundene, før hundeloven blev indført, og derfor opfyldte han alle regler for at kunne beholde dem. Men det er retspraksis at aflive en hund, hvis den bider en person, så han skal sys, siger Per Vagn Nielsen.

Den 25-årige løber er kommet alvorligt til skade ved angrebet og må ifølge politiet gennemgå operation på Aalborg Sygehus, hvor han er indlagt.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.