Foto: Henning Bagger

Politiet har i fællesskab med dyrenes ejer afgjort, hvad der skal ske med de to kamphunde, der fredag morgen skambed en kondiløber i Aalborg.

En fredelig morgenløbetur udviklede sig til en chokerende og smertefuld affære for en 25-årige kondiløber fra Aalborg. Kort før klokken syv blev han angrebet af to bidske kamphunde på Anders Borks Vej i Aalborg. De to hunde var brudt ud af deres indhegning.

Hundene hægtede sig hårdt fast i mandens ben, og den 25-årige måtte søge tilflugt i en forbipasserende kvindes bil. Kvinden tæskede løs på hundene med en autostol, og først efter noget tid lykkedes det at befri manden fra de to hunde.

Siden overfaldet har de to kamphunde, der er blandinger af den ulovlige hunderace American Staffordshire terrier, været i politiets varetægt, og nu er dyrenes skæbne blevet afgjort.

kamphund22

- Det er blevet besluttet, at hundene skal aflives. Det har ejerne af hundene accepteret, siger vagtchef ved Nordjyllands Politi, Karsten Kristensen til bt.dk fredag aften.

- Aflivningen vil ske snarest, tilføjer han.

De to hunde er ejet af en 49-årig mand, der har haft hundene, før hundeloven blev indført. Derfor opfylder han faktisk reglerne for at kunne beholde dem. Men da det er retspraksis at aflive en hund, hvis den bider en person, så han skal sys, så er han altså gået med til at aflive de to kamphunde.

Trods aflivningen slipper hundeejeren dog ikke for en sigtelse for overtrædelse af hundeloven.

- Han bliver sigtet, fordi hundene havde mulighed for at stikke af, og fordi de bed et menneske, siger Karsten Kristensen.

Kamphundeangreb

Hvis den 49-årige bliver kendt skyldig i sigtelsen, risikerer han en bødestraf og/ eller en frakendelse af retten til at holde hund.

Den 49-årige er tidligere sigtet for overtrædelse af hundeloven. Nordjyllands Politi kan dog fredag aften ikke oplyse, om sagen vedrører de samme hunde.

Den 25-årige kondiløber fik bidt flere sener over af de bidske hunde. Han opholder sig nu på sygehuset, hvor han ifølge politiet skal opereres.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.