Det kan komme til at koste over en millioner kroner at udbedre ødelæggelserne på Nyborg Statsfængsel, efter at de indsatte søndag raserede fælleslokaler og et vagtkontor på en afdeling. Det vurderer fungerende fængselsinspektør Kim Andersen, der endnu ikke har fået den nøjagtige regning for det omfattende hærværk.

Tirsdag var der fredeligt i det store fængsel.

- Der er stille og roligt, hvis man da kan tale om det, når man har noget, der minder om undtagelsestilstand, siger han. De indsatte måtte alle blive på deres "pinde" tirsdag, mens politiet gennemførte kriminaltekniske undersøgelser på åstedet og forsøgte at finde frem til de bagmænd, der anstiftede urolighederne.

Fængselsfunktionærerne og politiet vil tirsdag fortsat gennemføre visitationer af de indsattes celler for at se, om der kan findes effekter fra de ødelagte lokaler på cellerne eller om de indsatte har benyttet hærværksaktionen til at tilegne sig dokumenter ved aktionen.

Det var tirsdag formiddag ikke klart, hvor længe de indsatte måtte vente i deres celler, inden de kunne få lov at vende tilbage til de dagligdags sysler med arbejde på værkstederne, gårdture og lignende.

/ritzau/