Genoplev tirsdagens retssag i LIVE-bloggen i bunden af artiklen.

Den sjette dag i retssagen mod ubådskaptajnen Peter Madsen, der står tiltalt for drabet på den svenske journalist Kim Wall, er ovre.

Dagen bød på flere vidner og anklager  Jakob Buch Jepsen viste en lang række uhyggelige voldsvideoer, som er fundet på både Peter Madsens computer og telefon.

Nogle af videoerne blev blot vist til dommeren, domsmændene, anklageren og forsvareren, da de viste ægte halshugninger og afbrændinger af virkelige kvinder. Andre videoer blev vist for hele salen, da det var animationsfilm. Men indholdet var lige så foruroligende og ubehageligt, og viste alt fra flåning af en animeret kvinde til hængning og spidning af et afhugget kvindehoved.

BTs reporter i retssalen vurderer, at der i alt blev vist over ti forskellige film, som Peter Madsen havde set flere gange – både på sin telefon og på sin computer.

Anklager Jakob Buch Jepsen ankommer til Københavns Byret.
Anklager Jakob Buch Jepsen ankommer til Københavns Byret. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Filmene var meget voldsomme, og dommeren satte undervejs spørgsmålstegn ved, om det var nødvendigt at se dem alle sammen. Den officielle forklaring var, at de mindede meget om hinanden, og derfor var det ikke nødvendigt at se dem, men BTs reporter vurderer, at det lige så meget var fordi, videoerne var meget ubehagelige at se.

Anklager Jakob Buch-Jepsen havde et omfattende antal voldspornofilm på sin liste. Han præsenterede dem alle ufortrødent og forklarede, hvad indholdet af dem var.

I løbet af dagen var i alt ti vidner i skranken. Et vidne udeblev, og hvilket var årsagen til, at anklageren Jakob Buch-Jepsen havde tid til at vise de uhyggelige voldsvideoer indimellem. BTs reporter erfarer, det udeblevne vidne sandsynligvis var Peter Madsens ekskone S.

I løbet af dagen var der flere vidner, som bekræftede, at et undertryk i ubåden kunne medføre, at lågen ikke kunne åbnes udefra. Netop dette er en del af Peter Madsens forklaring på, hvordan Kim Wall døde. Hans forklaring er, at den svenske journalist døde af kulilteforgiftning, netop fordi hun ikke kunne finde ud af at åbne lugen indefra, og Madsen var fanget udenfor.

Vidnerne var dog over en bred kam også uforstående overfor, hvad rørstykker, som blev brugt til at tynge Kim Walls ligdele ned med, spændestropper og en sav, som angiveligt blev brugt til at partere Kim Wall, lavede i ubåden.

Københavns Byret. Tirsdag den 27. mart
Københavns Byret. Tirsdag den 27. mart Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Genoplev tirsdagens retssag i LIVE-bloggen herunder: