Statsminister Lars Løkke Rasmussen modtog i den aktuelle sag en mail kl. 04.38 den 24. juni i fjor, hvor der stod: »Gør jer klare til at blive slagtet i jeres gader, ved at blive kørt ned, skudt ned og sprunget i luften,« skrev han blandt andet på et indsmuglet modem, mens han var indlagt på Glostrup Psykiatrisk Center.
Statsminister Lars Løkke Rasmussen modtog i den aktuelle sag en mail kl. 04.38 den 24. juni i fjor, hvor der stod: »Gør jer klare til at blive slagtet i jeres gader, ved at blive kørt ned, skudt ned og sprunget i luften,« skrev han blandt andet på et indsmuglet modem, mens han var indlagt på Glostrup Psykiatrisk Center. Foto: Linda Kastrup

»Jeg gider ikke have terrorister i min familie, og jeg forstår godt, at myndighederne i Danmark vil sende et tydeligt signal om, at man ikke vil acceptere terrortrusler. Men hvis min søn virkelig bliver udvist, vil det reelt være en dødsstraf for ham.«

Sådan lyder den umiddelbare reaktion fra den rystede mor til den 32-årige mand, der onsdag blev dømt for terrortrusler for anden gang. Denne gang blandt andet mod Venstres toppoliltikere Lars Løkke Rasmussen og Inger Støjberg.

Et nævningeting ved Retten på Frederiksberg besluttede, at den dømte på grund af sindssyge skal anbringes på psykiatrisk afdeling. Først når han kan udskrives, kommer udvisningen på tale.

»Min søn er paranoid skizofren, og jeg er da glad for, at alle computere nu bliver fjernet fra ham, så han ikke længere kan skrive alle sine mærkelige ting,« siger den 32-åriges mor - Enna Davidova - til bt.dk.

Byretter jubler over adgangskontrol 67-årige morfar i Retten p

Sønnen har på nettet udtrykt sympati for Islamisk Stat, og både i mails, på Facebook og i breve har han truet med at slagte Allahs fjender. I andre udsagn støttede han Omar el-Hussein, der begik drab og drabsforsøg ved Krudttønden og synagogen i København sidste år.

Den 32-årige tilhører kredsen omkring den terrordømte Said Mansour, der blev kendt som »Boghandleren fra Brønshøj«, og i dag har skiftet fornavn til Sam. Under retssagen på Frederiksberg betegnede han Mansour som »en god ven«, men den opfattelse deles langt fra af den 32-åriges mor.

»Jeg føler, at Said Mansour har stjålet både min søn og min datter fra mig ved at få dem til at konvertere til islam. Min datter var kun 14 år, da det skete. Jeg er et dybt kristent menneske, og jeg blev uvenner med Mansour, da jeg besøgte ham i fængslet (hvor han er ved at afsone sin anden fængselsdom for at opfordre til terror, red.). Han er ikke så god til at tage imod kritik. Hvis ikke jeg var kristen, var han død. Jeg har en græsk far og græsk temperament,« siger Enna Davidova.

Som mor til den psykisk syge 32-årige føler hun sig forpligtet til at tage med ham ud af landet, hvis han på et tidspunkt udvises efter endt behandling.

»Ellers vil han dø eller komme i fængsle og blive tortureret. Han er statsløs og kom til Danmark som ni-årig. På det tidspunkt havde han opholdt sig i både Rusland, Georgien og Ukraine, efter at jeg var kommet alene til Danmark først som flygtning af første karat.«

»Han vil ikke kunne klare sig selv. Han er afhængig af stærk medicin og har ingen uddannelse. Når han er dømt for terrortrusler, vil der være en kæmpe risiko for, at han bliver fanget og tortureret. Russerne kan hverken tåle terrorister eller islamister,« siger den terrordømtes mor.

- Hvis min søn bliver udvist, vil det blive en selvmordsaktion, for han kan ikke klare sig selv og er fuldstændig afhængig af meget stærk medicin,« siger Enna Davidova - mor til den 32-årige terrordømte, som onsdag blev idømt udvisning efter endt behandling for sin sindssyge.

Den 32-årige blev i 2006 dømt som den første i Danmark efter den skærpede terrorlovgivning. Dengang havde han sendt en truende mail til regeringspartiet Venstre, hvor  han udtrykkeligt henviste til 11. september-angrebene i USA og truede med et terrorangreb på Folketinget.

I den aktuelle sag skrev han blandt andet en mail til Lars Løkke Rasmussen kl. 04.38 den 24. juni i fjor og truede med nye terrorangreb.

»Gør jer klare til at blive slagtet i jeres gader, ved at blive kørt ned, skudt ned og sprunget i luften,« skrev han blandt andet på et indsmuglet modem, mens han var indlagt på Glostrup Psykiatrisk Center.

Han kom til Danmark som ni-årig i 1993, og fik opholdstilladelse samme år. I 2001 fik han varig opholdstilladelse, og i oktober 2005 blev han anholdt og varetægtsfængslet i terrorsagen fra Glostrup, der havde en dansk-bosnisk terrorcelle som omdrejningspunkt. Han blev dog ikke dømt i selve terrorsagen.

Under straffesagen om den truende mail til Venstre i 2006 lagde han ikke skjul på, at han ikke brød sig om Danmark. Ved sin anholdelse levede han af bistandshjælp, og i sin trusselsmail talte han om et land af hyklere, storsyndere og horeunger.

I de seneste to år har han været førtidspensionist, og under den netop afsluttede retssag på Frederiksberg erkendte han åbent, at han går ind for islamisk styre i stedet for demokrati.

»Folk spørger mig, hvorfor jeg så ikke bare skrider. Men det findes ingen steder i verden, hvor der er et stabilt islamisk styre, og derfor kan jeg ikke rejse derhen,« fortalte han nævningetinget.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.