Af frygt for episoder som den på Odense Universitetshospital i august, hvor op mod 70 mænd stormede akutmodtagelsen, er sikkerheden blevet et større emne hos landets hospitaler.

Tre mænd er netop blevet idømt fængselsstraffe på mellem 10 og 17 måneders fængsel for at have stormet Odense Universitetshospitals (OUH) akutmodtagelse i august sidste år. Bevæbnet med køller hærgede de sammen med op mod 70 andre deltagere fra eid-festen i Vollsmose modtagelsen og truede personalet og politiet i jagten på en såret patient.

En mand blev skudt, og efter episoden er der kommet mere fokus på sikkerheden på flere akutmodtagelser rundt om i landet.

En rundspørge, som Ugeskrift for Læger har foretaget, viser, at OUH-balladen har gjort indtryk på både ledere og ansatte, og sikkerhedsforanstaltningerne på akutmodtagelserne er blevet taget op til diskussion på ny.

I Odense er der selvsagt blevet skruet op for sikkerheden med ekstra telefoner til politiet, en lås på døren, som kan udløses med et enkelt tryk og videoovervågning centrale steder.

Også i Svendborg og i Kolding har de lavet yderligere foranstaltninger, skriver Ugeskrift for Læger, mens der i Herlev er en ny plan på trapperne, og i Skejby, som får ny akutmodtagelse i 2016, er strategien »Trygt Hospital« under udarbejdelse.

Den ene af de tre ballademagere, en af de 20-årige, modtog sin dom ved Retten i Odense, mens de to andre, endnu en 20-årig og en 27-årig vil overveje, hvorvidt de vil anke deres domme til landsretten, skriver fyens.dk.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.