Den 28-årige mand, der er sigtet for drabet på en 69-årig læge, erkendte drabet overfor personale på bostedet Saxenhøj. Det kom desuden frem, at han afleverede drabsvåbnet  - en køkkenkniv - til personalet. Det kom frem ved torsdagens grundlovsforhør, hvor den sigtede ikke selv var i stand til at møde op. 

I retten blev der læst et citat op, som angiveligt stammer fra den sigtede efter den tragiske hændelse. 

- Jeg ved, hvad jeg gjorde. Jeg stak. Jeg er verdens enehersker, skulle han have sagt ifølge en vidneforklaring, der blev læst op.  

Det har ikke været muligt for Sydsjællands politi at afhøre den 28-årige mand på grund af hans tilstand. Hans forsvarsadvokat har heller ikke haft mulighed for at tale med ham. Derfor kunne forsvarsadvokaten heller ikke fortælle, om den sigtede erkendte sig skyldig eller uskyldig.

Den 28-årige mand blev af retten i Nykøbing Falster varetægtsfængslet frem til 3. juni. Han vil blive overført til Psykiatrisk Hospital Vordingborg.

Anklageren læste ved torsdagens grundlovsforhør op af en vidneforklaring fra en sosu-assistent, der kastede nyt lys over det tragiske drab på den 69-årige læge.

Den dræbte læge blev kaldt til den 28-åriges værelse, hvor han skulle tilse ham, da en sosu-assistent ikke kunne styre den anholdte. Foruden lægen blev en socialrådgiver tilkaldt - en af de senere sårede. Da de to personer sammen med sosu-assistenten ankom til værelset, opstod der tumult, som vidnet beskriver som fuldstændig kaotisk.

Vidnet forklarer, at efter et enormt kaos, væltede den sårede socialrådgiver ud på græsplænen med hånden for maven og blod over det hele, mens den dræbte læge lå ved indgangen til den barak, hvor den 28-årige boede.

Socialrådgiveren fik efterfølgende hjertestop, men blev genoplivet og fragtet til hospitalet, hvor hans tilstand stadig beskrives som kritisk. Under det voldsomme overfald blev en beboer på Saxenhøj skadet, mens hans situation beskrives som stabil.

I retten kom det frem, at den 69-årige læge døde af indre og ydre blødninger efter de snitsår han fik i maven.

De to sårede er en 40-årig socialrådgiver og en beboer på Saxenhøj. Den dræbte er en 69-årig læge.