En mand i 30'erne blev tidligere i år hyldet i pressen for sin evne til at skabe overskud i den hårde cafébranche - ifølge politiet arbejdede han allerede da med at smugle illegale indvandrere ind i landet, så de kunne arbejde i hans café-imperium.

Nu er både manden og hans far sigtet for menneskesmugling - for siden oktober 2010 at have hjulpet mindst 20 illegale udlændinge ind i Danmark. Vel i landet sørgede de angiveligt også for at installere dem i en ejendom, hvor de indsmuglede mennesker betalte en høj husleje.

Samtidig har politiet beslaglagt fire til fem millioner kroner i sagen, oplyser politikommissær Knud Hvass.

Sønnen, der sidste sommer føjede en kendt Københavner-café til sit restaurationsimperium, blev i al hemmelighed varetægtsfængslet 20. oktober, og tirsdag fulgte politiet op på sagen ved også at sende hans far bag tremmer.

Lukkede døre
Inden dørene blev lukket til grundlovsforhøret tirsdag, oplyste forsvarer Michael Skjødt, at hans klient nægter sig skyldig.

Politiets anklager Christine Heering bekræfter anklagerne, men ønsker ikke at udtale sig yderligere, da grundlovsforhøret blev holdt for lukkede døre.

LÆS OGSÅ:

Familien er iransk, og cafékongen er vokset op på Vesterbro. Efter han blev færdig som matematisk student, fik han et job som tjener på en buffet-restaurant, hvor han hurtigt avancerede til en ledende stilling.

Den unge mand var entreprenant, og da han senere blev ansat i en kiosk, gik der kun en måned, inden han blev tilbudt medejerskab. Som 23-årig ejede han sin egen forretning.

Kiosken tjente penge, den unge mand investerede i ejendomshandler, og i 2004 overtog han sin første cafe.

Caféen blev hurtigt populær, og selvom de ansatte måtte finde sig i en del råberi fra chefens side, tjente den unge iraner nok til investere i en stribe andre restaurationer - ti, da det gik allerbedst. Noget, der også er tydeligt på hans åbne Facebook-profil, der vidner om ture til luksuriøse badestrande, New York og Cannes.

Fusk og konkurs

Tidligere i år blev caféejeren dog politianmeldt for at fuske med fødevarekontrollens rapporter og for ikke at have styr på egenkontrollen af fødevarer, og i dag er et par af restaurationerne konkursmeldt.

Som helt ung dyrkede cafékongen kampsport. og i dag vidner hans store overarme om, at han stadig holder sin krop i form. Sidste år var han tiltalt for vold, men sagen førte ikke til domsfældelse.