Politiet skal passe på, hvad den mordmistænkte fra sexforbrydelserne på Amager kan finde på.

Ifølge retspsykiater er den anholdte, såfremt han er den skyldige i sexdrabet og de to voldtægter på Amager, som politiet formoder, i risikozonen for at forsøge sig med selvmord. Den 45-årige familiefar har nemlig tabt meget.

- En person, som næppe har en alvorlig psykisk sygdom, som altså ikke er sindssyg, og som ser ud til at have levet et dobbeltliv - hvis det altså er ham - og pludselig bliver afsløret, så er der en risiko for, at han vil vælge at afslutte det hele, siger Henrik Day Poulsen og forklarer, hvorfor hans rolle som familiefar spiller ind her.

- Der er jo nogen mennesker, som får en meget, meget stor skyldfølelse, når de bliver afsløret. Og der kan familien være en stor del af det. At de har fundet ud, at det er ham, der har begået så voldsomme forbrydelser, og skal leve med, at det er ham, siger retspsykiateren.

- Og så kan han også, hvis han bliver dømt skyldig, se frem til at tilbringe det meste af sit liv i fængsel, og det er der nogen, der ikke kan magte og derfor tager deres eget liv.

Henrik Day Poulsen bygger sine påstande på, at den anholdte ikke er sindssyg, men også på, at han indtil nu har benægtet sig skyldig.

Retspsykiateren fortæller, at der er flere muligheder for, hvad der går gennem hovedet på ham lige nu.

- Der er den mulighed, at han mener, han selv er blevet ekstremt uretfærdigt behandlet. Altså, finde på undskyldninger for de forbrydelser han har begået. Det er der nogle forbrydere, der gør, når de bliver fanget med fletningerne i postkasse, og så bliver de ved med at benægte, det de har gjort, siger Henrik Day Poulsen.

- En anden mulighed er, at han som sagt tager sit eget liv, fordi han føler det så skamfuldt at blive afsløret. Det er også det, man uden sammenligning har set i erhvervslivet, hvor velfungerende erhvervsfolk har taget deres eget liv, når de bliver afsløret i noget snavs. Så det er et kendt reaktionsmønster, siger Day Poulsen.