En 33-årig mor og hendes etårige barn er i kritisk tilstand efter et voldsomt knivoverfald i Københavns Nordvest-kvarter mandag eftermiddag. Den 41-årige formodede gerningsmand er far til barnet.

En 41-årig mand er anholdt og sigtet for drabsforsøg mod en 33-årig kvinde og en etårig dreng, som den 41-årige mand er far til.

Overfaldet fandt sted i Københavns Nordvest-kvarter mandag eftermiddag på Tornsangervej foran en boligblok.

Den 33-årige mor og hendes etårige dreng er »stabile, men fortsat i kritisk tilstand,« fortæller Kenneth Jensen, central efterforskningsleder hos Københavns Politi.

Han fortæller samtidig, at man endnu ikke har haft lejlighed til at afhøre hverken moderen eller den anholdte.

Det lykkedes vidner til overfaldet at overmande den 41-årige mand og fravriste ham kniven. De holdt ham samtidig tilbage, indtil politiet ankom til stedet, fortæller Kenneth Jensen.

Kort efter blev den 33-årige mor og hendes dreng kørt til Rigshospitalet Traumecenter, hvor de fortsat befinder sig mandag aften.

Kenneth Jensen oplyser, at faderen og moderen ikke delte adresse, og at man fortsat ikke har noget motiv for overfaldet.

Vidnerne til overfaldet, som politiet har beskrevet som »ret voldsomt«, er blevet tilbudt krisehjælp. Kenneth Jensen oplyser videre, at man er færdig med undersøgelserne på stedet, og at området atter er åbent for trafik.

Den 41-årig mand vil tirsdag blive fremstillet i grundlovsforhør, hvor han vil blive krævet fængslet.