Fyns Politi jager stadig den sexforbryder, der står bag to overgreb på småpiger på Fyn.
Fyns Politi jager stadig den sexforbryder, der står bag to overgreb på småpiger på Fyn. Foto: Sonny Munk Carlsen

Mens politiet fortsat på fuld kraft leder efter den gerningsmand i en rød bil, som står bag to sexovergreb på Fyn, så føler andre fynske mænd i røde biler sig jaget. Nogle bytter biler med konen, mens andre forsøger at sætte deres bil til salg, fortæller Fyns Politi.

En ny uge. En ny sending dna-prøver. Sådan ser det ud hos Fyns Politi, der mandag morgen atter har sendt en sending mundskrab fra flere mænd ind til Retsgenetisk Institut i forsøget på at finde den sexforbryder, som står bag to sexovergreb på småpiger på Fyn. Dermed når det samlede antal af mundskrab nu op på over 50 . Indtil videre er 34 af prøverne blevet dna-bestemt - og ind til videre matcher ingen sexforbryderens dna-profil.

Selv om frustrationen er tydelig hos politiet, så håber efterforskningsleder Henrik Justesen fortsat, at gerningsmanden snart kommer bag lås og slå:

- Der er kastet mistanke mod folk, og der er nogle, der er mere interessante end andre, og så længe vi har noget at arbejde med, så er vi fortrøstningsfulde, siger han og tilføjer:

- Det er jo svært - sagen har virkelig vakt røre. Men jeg tror stadig, at vi nok skal få ham, men ting tager tid.

Sexforbryder eftersøges

Det er dog ikke kun Fyns Politi, der er presset i disse dage. Mænd i røde biler har det heller ikke let på Fyn. For mens forældre frygter for deres små piger, så føler mænd i røde biler sig jagtet og set skævt til. Ifølge politiet kører gerningsmanden nemlig i en ældre, mørkerød bil. Det har de to piger på 10 og 11 år, der blev udsat for sexovergrebene, fortalt.

- Det er ikke sjovt at have en rød bil i øjeblikket. Der er nogen, som vi har været ude at tale med, der har sat deres bil til salg på gul og gratis. Og det er jo nok en reaktion på det her, siger Henrik Justesen.

Sexforbryder slår til igen

Fyens Stiftstidende har også talt med flere mænd i røde biler, der direkte fortæller, at de føler sig jaget

- Der var ikke nogen tvivl om, at han fulgte efter mig, for han tog gerne en ekstra tur med rundt i rundkørslen ved Stadion i Langeskov og ind til tanken og holdt stille i to minutter, fortalte blandt andre Claus Schneiders til Fyens.dk for nogle dage siden. Fynboen oplevede at blive forfulgt fra Ringe til Langeskov, da han kom kørende i sin bordeaux Peugeot.

Ifølge den fynske avis' weekendudgivelse har flere mænd også valgt at bytte bil med deres kone for at slippe for at køre i en rød bil.

Sexforbryder slår til igen

Dertil kommer alle de -  nu mere end 50  - fynske mænd, der har oplevet at blive opsøgt af politiet og bedt om at få foretaget et dna-skrab. Ind til videre kan de 34 af dem dog føle sig renset for mistanke.

Henrik Justesen tror, at de 34 mænd føler sig lettede.

- Jeg tror egentlig, de er glade for, at de er uden for mistanke, når der er nogen, der har kastet mistanke mod dem, siger han.

bakspejl

Fyns Politi forventer, at de næste dna-svar kommer tirsdag. Og ind til da koncentrerer politiet sig om de omkring 1.000 henvendelser, som de har fået fra borgere om sagen. Blandet andet er der 100 henvendelser om navngivne personer, som borgere mener passer på signalementet af gerningsmanden.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.