Fredag faldt dommen over den tiltalte i det, anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi kalder den største sag om børneporno og seksuelle overgreb på børn i danmarkshistorien.

Under retssagen har anklagemyndigheden tegnet et billede af en kynisk, pædofil mand, der indtil anholdelsen i juni 2014 sad som edderkoppen i et spind af pædofile netværk, hvor brugerne delte billeder og videooptagelser, de selv havde lavet, når de begik overgreb mod børn.

Med dommen blev Torben Kjærhus Larsen, som den 48-årige mand hedder, dømt for at have begået seksuelle overgreb på fire børn, ligesom han som administrator af de to pædofile netværk ’Hoarders Hell’ og ’The Love Zone’ medvirkede til voldtægt og andre seksuelle krænkelser af børn.

Men de mennesker, der var tæt på ham i årene frem til anholdelsen, vidste ikke, hvilke uhyggelige ting, der foregik bag facaden. På overfladen var Torben Kjærhus Larsen en på mange måder helt almindelig familiefar til tre drenge. Det fortæller Rune Ravn, der var ven og forretningspartner med den dømte, og som ikke kendte til den dømtes dobbeltliv.

»Jeg opfattede ham som en helt almindelig mand. Vi så meget til hinanden, fordi vi i en lang periode drev virksomhed sammen, men jeg har aldrig troet, at han ville kunne finde på at gøre sådan noget. Det kom meget bag på mig, da han blev anholdt. Hvis ikke det var fodi, han erkendte en del af det, så ville jeg have haft meget svært ved at tro på det,« fortæller Rune Ravn.

Torben Kjærhus Larsen voksede op i Aarhus-området sammen med sine forældre og tre søskende. I teenageårene blev han anbragt på en social institution for unge på grund af adfærdsproblemer i skolen.

Far til tre

Også i de voksne år har Torben Kjærhus Larsen levet en omtumlet tilværelse, hvor han har haft svært ved at holde fast i sine job. I 1989 kom hans ældste søn til verden, og senere fik han og hans daværende hustru yderligere to sønner.

»Jeg har oplevet ham som en omsorgsfuld far, der tog sig af sine drenge, fordi deres mor havde det svært. Han har altid været meget omsorgsfuld over for sine børn,« siger Rune Ravn.

Da han var i 30’erne, gennemførte Larsen en uddannelse som elektroingeniør, og sammen med Rune Ravn fik han omkring 2005 succes med et firma, der lavede computerprogrammer til musikindustrien.

I 2008 valgte de at stoppe samarbejdet efter nogle uenigheder om virksomheden. Derefter flyttede Torben Kjærhus Larsen til Randers, hvor han begik overgreb mod fire børn.

Samtidig havde han skabt sig en rolle som administrator på ’Hoarders Hell’ og ’The Love Zone’.

»Det overrasker mig ikke, at han har haft en lederrolle på de der netværk. Man skal ikke tage fejl af Torben. Han er meget intelligent og kan være meget manipulerende, og derfor er han god til at få folk til at gøre det, han gerne vil have dem til. Han er god til at få sin vilje,« siger Rune Ravn.

Af en retspsykiatrisk erklæring fra Aalborg Universitetshospital, som blev fremlagt under retssagen, fremgår det, at han erkender at være pædofil og at han er uden skyld, skam, empati og indføling med de forurettede.

Da dommen faldt i går, lød straffen på seks års fængsel. Rune Ravn håbede, at det faldt anderledes ud.

»Det, han har gjort, er fuldstændig forkasteligt. Jeg tror ikke, det hjælper at sætte Torben i fængsel, for det ændrer ikke på, at han er pædofil. Han har brug for behandling,« siger Rune Ravn.