Politiet forsætter eftersøgningen af sexforbryderen der voldtog en pige ved Refsvindinge onsdag. (Foto: Sonny Munk Carlsen/Scanpix 2012)
Politiet forsætter eftersøgningen af sexforbryderen der voldtog en pige ved Refsvindinge onsdag. (Foto: Sonny Munk Carlsen/Scanpix 2012) Foto: Sonny Munk Carlsen

Fyns Politi forventer, at DNA-profil på mindst fem mistænkte gerningsmænd er klar inden for kort tid

Med DNA-profilen på den gerningsmand, der 26. oktober kidnappede og misbrugte en 11-årig pige i Øster Skerninge på Fyn, har Fyns Politi nået en vigtig milepæl i efterforskningen.

Politiet har i forbindelse med efterforskningen af de to fynske misbrugssager taget mundskrab på mindst fem personer, som mistænkes for at kunne være gerningsmanden til de uhyggelige overgreb. Og det varer ikke længe, før man kan fastslå, om gerningsmanden er blandt de mistænkte.

- Det går hurtigt. Det er et spørgsmål om dage nu, før vi har DNA-profiler på de pågældende personer, siger vicepolitikommissær Henrik Justesen, der er leder af efterforskningen.

DNA-profilen fra gerningsmanden til overgrebet den 26. oktober matcher ikke politiets persondatabase, men kan alligevel være kendt af politiet. Matcher DNA-profilen til gengæld en af de mindst fem personer, som politiet har mundskrab fra, har de med stor sandsynlighed fat i den eftersøgte gerningsmand.

- Vi får dog stadig henvendelser, og vi har på nuværende tidspunkt afhørt 250 personer. Vi har en del mistænkte, som vi stadig besøger, siger Henrik Justesen, der ikke vil løfte sløret for, hvor mange, der på nuværende tidspunkt er mistænkte i sagen.

- Lad mig sige det sådan, at der er mere end 30, som vi har rettet mistanke imod. Og så snart vi har mistænkelige personer, tager vi også mundskrab på dem, siger han.

Sexforbryder slår til igen

Sexforbryder 9

Den pædofile sexkrænker slog til fredag den 26. oktober mod en 11-årig pige, netop da hun var steget af skolebussen få hundrede meter fra sit hjem i Øster Skerninge. Knap tre uger senere, onsdag den 14. november, blev en 10-årig pige ligeledes kidnappet nær sit hjem på vej hjem fra skole.

Begge overgreb har fulgt det samme mønster: Først kidnapning af pigen, som derefter er blevet tvunget ind i mandens rødlige personbil. Kort efter har han sexmisbrugt hende et sted i nærheden på bilens bagsæde.

En times tid efter kidnapningen er sket, har gerningsmanden sat sit offer af igen i nærheden af hendes hjem.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.