Fyns Politi satte fredag massivt ind i jagten på den seksual-forbryder, der de seneste tre uger har begået overgreb mod to mindreårige piger. På billedet ses Fyns Politi ved Longvej uden for Refsvindinge på Sydøstfyn, hvor en 10-årige pige onsdag eftermiddag blev samlet op af forbryderen.
Fyns Politi satte fredag massivt ind i jagten på den seksual-forbryder, der de seneste tre uger har begået overgreb mod to mindreårige piger. På billedet ses Fyns Politi ved Longvej uden for Refsvindinge på Sydøstfyn, hvor en 10-årige pige onsdag eftermiddag blev samlet op af forbryderen. Foto: Sonny Munk Carlsen

Den gerningsmand, der kidnappede to fynske skolepiger og misbrugte dem på bagsædet af sin bil, brugte røde og grønne strips til at binde pigernes hænder sammen

Fyns Politi offentliggør mandag formiddag et nyt spor den uhyggelig sag om misbrug af to piger på 10 og 11 år fra Fyn.

Gerningsmanden, der tvang pigerne ind i sin røde bil, da de var på vej hjem fra skole, brugte i begge tilfælde strips til at binde pigernes hænder sammen, så de ikke kunne gøre modstand.

Det fortæller efterforskningsleder Henrik Justesen.

- Der er tale om strips i to forskellige farver. Vi har fundet både røde og grønne strips, som vi er ret sikre på, gerningsmanden har benyttet. Vi ved også fra de forklaringer vi har fra den ene pige, at hun kunne genkende lyden af en strip, der bliver lukket, siger han.

Sexforbryder slår til igen

Fyns Politi har indtil nu fået flere end 500 henvendelser i sagen, men har endnu ikke noget gennembrud. De røde og grønne strips kan dog muligvis bringe politiet tættere på gerningsmanden, vurderer efterforskningslederen.

- Vi har selvfølgelig været i gang med at undersøge, hvor sådanne strips kan købes, og det har vi rimeligt godt styr på. Derfor er vi ikke interesserede i henvendelser om, hvor man kan købe farvede strips. Men alligevel anser vi dem ikke for helt almindelige, og derfor håber vi at nogen måske kan pege i retning af gerningsmanden, når vi nu fortæller om dette spor, siger Henrik Justesen.

Mandag morgen var politiet også klar med en DNA-profil af gerningsmanden, som den 26. oktober kidnappede og misbrugte en 11-årig pige fra Øster Skerninge på det sydlige Fyn. Politiet har samtidig sikret mundskrab fra fem mistænkte mænd, men ingen af disse prøver er endnu klar.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.