20-årige P. nåede kun at arbejde som mediekonsulent og tele-sælger i to dage.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Så forlod hun stærkt chokeret arbejdspladsen efter at være blevet udsat for sexchikane i den grovere og mere bizarre ende af skalaen:

En mandlig kollega løb nøgen rundt i kontoret, og hendes nærmeste chef -også en mand - havde mod P.s vilje taget fat i hendes hånd og ført den til sin krop for at få hende til at tage på sig. Derudover havde den unge kvinde måtte lægge øre til en række sjofle og underlødige bemærkninger og spørgsmål af nærgående, seksuel karakter.

Sådan lyder en del af påstanden i en sexchikanesag, hvor callcenter-virksomheden Unicall ApS netop er blevet indstævnet. Det er Kristelig Fagforening, som på vegne af medlemmet P. har indstævnet Unicall ApS.

Læs mere nedenfor

Kræver 25.000 i erstatning
P. har anlagt et erstatningskrav på samlet 32.500 kroner. Kravet er fordelt med 25.000 kroner i erstatning som økonomisk kompensation for sexkrænkelserne, mens de resterende 7.500 kroner er manglende løn for den første måned på jobbet.

En lønperiode, der for P.s vedkommende altså reelt endte med blot at blive på to dage, inden hun forlod arbejdspladsen – hvor hun ikke siden har vist sig.

Den angivelige sexchikane mod den unge kvinde sker den 26. februar i år hos Unicall ApS’ afdeling i Vejle.

P. er den eneste kvinde i kontoret sammen med tre kolleger og afdelingslederen. Alle mænd. I løbet af dagen bliver P. ifølge stævningen stillet en række nærgående spørgsmål og får mange bemærkninger af seksuel karakter, hvilket hun finder stærkt ubehageligt. Men tingene får en anden og mere alvorlig drejning, da hun pludselig ser den ene af sine kolleger sidde næsten nøgen – kun iført boxershorts - foran sin computer.

Tager billede af næsten nøgen kollega
P. er chokeret, men hun har alligevel åndsnærværelse nok til at tage et billede med sin mobiltelefon. Et billede, der nu ligger som dokumentation i sagen.

Umiddelbart efter hun tager fotoet, kommer chefen ifølge kvindens forklaring til og kommer med underlødige kommentarer – hvorefter han fysisk griber fat i P. for at få hende til at tage på sig.

Inden P. kort efter stærkt oprevet forlader Unicalls lokaler for aldrig mere at vende tilbage, når hun også at opleve den næsten afklædte mandlige kollega komme løbende ud fra chefens kontor. Dette optrin optager P. som en videosekvens, der nu også ligger som dokumentation.

P. slukker kameraet, da kollegaen - tilsyneladende - begynder at tage tøj på igen. Men hun får et nyt og endnu større chok, da kollegaen pludselig råber »snydt« og løber rundt i kontoret – nu splitternøgen.

På Unicalls ApS’ egen hjemmeside omtaler virksomheden arbejdsmiljøet som noget vitalt. Blandt andet med denne formulering:

»Unicall lægger meget vægt på at skabe en attraktiv arbejdsplads, hvor vi har det godt med hinanden og har en sjov og udfordrende hverdag med mange udfordringer og konkurrencer. (...)«

Jurist: Grov unyttelse
Jurist i Kristelig Fagbevægelse, Jane Kjær Klausen, siger:

»Her er en sag, hvor man groft har udnyttet vores medlems unge alder og hendes manglende anciennitet. De har udnyttet, at hun som helt ny og uerfaren ikke har haft mod til at sige fra med det samme. Det gør hun så heldigvis på et tidspunkt, men altså først da kollegaen tager sine underbukser af og løber nøgen rundt foran hende.«

P.s identitet er redaktionen bekendt. Af frygt for yderligere chikane fra sine tidligere kolleger og chef ønsker hun ikke at stå frem med navn.

Den indstævnede afdelingsleder og de mandlige medarbejdere på det nu nedlagte kontor i Vejle nægter at have sexchikaneret den unge kvinde.