Anklager om ungdoms-træners pædofile overgreb strandede hos et af trænerens familiemedlemmer.

En 52-årig mandlig træner havde i månedsvis uhindret samvær med børnene fra Helsinge Bueskytteklub, selvom politiet havde indledt en sag mod ham om først blufærdighedskrænkelse og senere anden kønslig omgang end samleje med mindreårige.

Kommunen orienterede den daværende formand for bueskytteklubben - men formanden er i nær familie med træneren, og i første omgang reagerede klubben ikke yderligere.

Sagen om sexkrænkelser i den nordsjællandske bueskytteklub begyndte ifølge BTs oplysninger 15. juni i år, da politiet modtog en anmeldelse om, at en voksen fra en anden klub skulle have opdaget den 52-årige med hånden nede i bukserne på et barn.

Sigtet af politiet

Nordsjællands Politi bekræfter, at en træner fra Helsinge Bueskytteklub er sigtet for anden kønslig omgang end samleje med mindreårige - men ellers ønsker politiet ikke at kommentere forløbet.

- Sagen er under efterforskning, og vi er ikke færdige med afhøringerne, siger vicepolitikommissær Morten Riisager-Pedersen.

19. september fik klubbens forældre på en ekstraordinær generalforsamling at vide, at træneren var sigtet for upassende omgang med børn, og ifølge BTs oplysninger har mindst ét barn fortalt om overgreb, der skal være foretaget af træneren i perioden efter 15. juni, hvor politiet modtog anmeldelsen.

Træneren: Ingen kommentarer

Træneren selv bedyrede grådkvalt sin uskyld på generalforsamlingen, men hvordan han forholder sig til anklagerne, ønsker han ikke at kommentere yderligere.

- Jeg har aftalt med politiet og min forsvarer, at jeg ikke udtaler mig til pressen, siger den 52-årige træner .

Flere forældre har kritiseret, at kommunen ikke greb ind - men afdelingschef fra Gribskov Kommune, Annette Sørensen, afviser, at kommunen kunne have grebet ind.

- Vi holdt et møde med formanden for klubben og formanden for Helsinge Skytte- og Idrætsforening. Vi anbefalede, at træneren både af hensyn til sit eget omdømme og af hensyn til børnene ikke skulle være alene med dem, så længe sagen kørte. Mere kan vi ikke gøre, siger Annette Sørensen.

Der skete bare ikke noget, og forældrene mener, at I har svigtet dem. Har I det?

- Vi har ikke andre redskaber, end at vi kan komme med en henstilling til klubben. Om de så vælger at følge den, er ikke vores beslutning, siger Annette Sørensen.

I det her tilfælde er den daværende formand i familie med træneren. Gør det ikke, at I skal være ekstra årvågne?

Mangler redskaber

- Vi har gjort alt det, der er i vores magt. men det ville da vær rart, hvis vi havde andre redskaber, når det handler om sager med børn, siger Annette Sørensen. I aftes var forældrene i klubben igen indkaldt til møde.

Denne gang handlede dagsordenen om, hvordan klubben kan fortsætte - ligesom de forældre og børn, som måtte ønske det, blev tilbudt krisehjælp.