Det var på svenske Hotel Marina Plaza i Helsingborg, at den 16-årige pige sidste sommer mistede livet.
Det var på svenske Hotel Marina Plaza i Helsingborg, at den 16-årige pige sidste sommer mistede livet. Foto: Google Maps

En 22-årig svensk mand er blevet kendt skyldig i uagtsomt mandrab på sin 16-årige kæreste.

Det skriver svenske lokaltidningen.se

Kæresteparret tjekkede sidste sommer ind på det centralt beliggende hotel Marina Plaza i den svenske by Helsinborg i sommer. Her besluttede de sig begge for, i stærkt beruset tilstand, at dyrke kvæler-sex.

Men sex-akten endte helt galt, da den 16-årige pige mistede bevidstheden og døde.

John Knudsen

Ved byretten i Helsingborg er der nu faldet dom i sagen, hvor den 22-årige var anklaget for både overfald og uagtsomt manddrab. Han blev kendt skyldig i den sidste af anklagerne, da retten konkluderede, at den 16-årige pige døde som følge af parrets sexleg.

»Manden er frikendt i forhold til anklagen om overfald, da der ikke er bevis for, at manden havde til hensigt at gøre skade på sin 16-årige kæreste eller gøre hende bevidstløs,« udtaler rådmand Karoline Fridolf i en pressemedelese.

ROLD SKOV

Retten lagde derimod vægt på, at manden burde have været klar over, hvilke alvorlige riscici, der var forbundet med den farlige sexleg. At den 16-årige pige havde givet sit samtykke var ikke nok til, at den 22-årige blev fritaget for ansvar.

Dommen lød på fængsel i et år og fire måneder, samtidig med at manden skal betale godt 170.000 svenske kroner i erstatning til den afdøde piges efterladte.

 

 

 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.