Den mand, som politiet har efterlyst for en række krænkelser mod kvinder, kan stå bag helt op til 38 sager om overgreb og blufærdighedskrænkelse. Tre af dem kan være begået så sent som natten til lørdag.

Han gramser, kysser og slikker på tilfældige kvinder. Fredag efterlyste politiet en mand, der følger efter kvinder og i flere tilfælde har slået og forsøgt at voldtage sine ofre. Men politiets efterlysning afskrækkede muligvis ikke manden fra at gå ud i byen natten til lørdag og begå nye krænkelser.

Lørdag morgen havde Københavns Politi siden midnat fået syv nye anmeldelser om overgreb. Nu oplyser vicepolitiinspektør Jens Møller, at nogle af de syv episoder har fællestræk med overgreb begået af seriekrænkeren.

»Vi har en idé om, at 2-3 af de forhold, der har været i nat (natten til lørdag, red.), kan være begået af den samme gerningsmand. Hans fremgangsmåde er den samme. Han følger efter dem, holder dem på brysterne, forsøger at kysse dem og slikker dem på huden,« siger Jens Møller.

I de fire øvrige sager kan politiet allerede nu udelukke, at der er tale om den samme gerningsmand. I en af sagerne er en mand blevet fremstillet i grundlovsforhør, og i de andre sager er signalementet og fremgangsmåden en anden.

Københavns Politi bad fredag offentligheden om hjælp i jagten på den gerningsmand, der menes at stå bag overgreb mod mindst 10 kvinder på Nørrebro og Østerbro i København. De 10 overgreb er sket ved, at gerningsmanden i fem tilfælde har krænket kvindernes blufærdighed, i tre tilfælde har slået kvinderne samt i to tilfælde forsøgt at voldtage kvinderne.

Ganske usædvanligt opfordrede politiet yngre kvinder til at tænke sig ekstra godt om, når de skal hjem om natten i København.

»Det kan være en god ide at slå følge med andre, og så skal man generelt holde sig godt orienteret i gadebilledet på vej hjem og inden man låser sig ind i sin opgang,« skrev politiet fredag i en pressemeddelelse.

Udover de syv konkrete anmeldelser har politiet modtaget 86 henvendelser fra offentligheden.

»50 af henvendelserne drejer sig om forhold for blufærdighedskrænkelser, og i 20-25 af sagerne kan der være tale om den samme gerningsmand. Det går vi nu i gang med at undersøge,« fortæller Jens Møller.

Seriekrænkeren beskrives som en mand på 25-35 år med mellemøstlig oprindelse. Han er ca. 175-185 cm høj, almindelig af bygning, meget kort sort hår, muligt skægstubbe/kort trimmet skæg.

I flere tilfælde iført grå/grøn hættetrøje/jakke og sorte løse bukser. Han taler dansk med accent og engelsk.

Oplysninger i sagen kan gives til Københavns Politi ved at ringe 114.

Politiets kort over det område i København, seriekrænkeren har opereret i.
Politiets kort over det område i København, seriekrænkeren har opereret i.
Vis mere