Selv om en 21-årig mand fra Værløse allerede i april 2012 blev kendt skyldig i 41 tilfælde af sexkrænkelser mod piger i alderen ned til 12 år, har han alligevel tilbragt det seneste halve år på fri fod.

Den 21-årige skulle nemlig både mentalundersøges og evalueres af læger og psykologer, der skal vurdere, om han kan idømmes sexologisk behandling.

Og derfor falder dommen først 15. november.

Men selv om han stadig venter på straffen for de gamle overgreb, blev den 21-årige onsdag varetægtsfængslet i fire uger sigtet for en serie af helt nye krænkelser.

Denne gang blev han fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Lyngby sigtet for ikke mindre end 37 nye sexkrænkelser mod 17 unge piger, som han er kommet i kontakt med gennem internetsider som børnenes netfællesskab Arto.

Over chat og webcam skal den 21-årige ifølge senioranklager Henrik Blichmann fra Nordsjællands Politi have truet og lokket pigerne til at tage tøjet af foran deres computer, ligesom han har fået dem til at røre ved sig selv og indføre både hårbørster og en gulerod i underlivet, mens han fulgte med via en internetforbindelse.

Adskillige gange optog han pigerne, uden de vidste det, hvorefter han brugte optagelserne til at true dem til endnu flere krænkelser. Ellers ville den 21-årige sende film og billeder til deres venner.

Desuden har han fremvist og masturberet sit lem foran pigerne og forsøgt at få dem til at møde ham, så de kunne have sex i den virkelige verden, hvilket i mindst fire tilfælde skal være lykkedes mod betaling.

Trods sigtelsens grovhed svarede den unge og noget overvægtige mand dog med klar stemme, ligesom han uden at ryste på hænderne skænkede vand til sig selv fra en kande, der stod ved dommerens bord.

De nye krænkelser omfatter overgreb, der alle er mere end et halvt år gamle, og 14 af de forurettede piger i den nye sag har ikke tidligere været nævnt i forbindelse med den 21-årige.

- Nu fortsætter vi arbejdet. Der kommer en masse afhøringer og undersøgelser, og det kan tage noget tid, før vi har nået at gennemgå det hele, lød det fra senioranklager Henrik Blichmann, da grundlovsforhøret var slut.

Det betyder ifølge BTs oplysninger blandt andet, at politiet vil endevende en computer, der blev beslaglagt i forbindelse med anholdelsen af den 21-årige.

Undersøgelser, der altså kan resultere i, at den 21-årige også bliver sigtet for krænkelser, der er sket, mens han har været på fri fod og ventet på sin straf.

Den 21-årige nægtede sig skyldig i sigtelserne i den form, de er formuleret.

Dommeren lagde i sin begrundelse for varetægtsfængslingen til grund, at der kan være fare for gentagelse.