(Foto: alarm112danmark.dk)
(Foto: alarm112danmark.dk)

Stærk kærlighed til sin multihandicappede datter var tilsyneladende baggrunden, da en 69-årig far onsdag formiddag slog sin 25-årige datter ihjel og bagefter begik selvmord på Mariebjerg Kirkegård i Gentofte nord for København.

Det fremgår af et interview, som eb.dk torsdag bringer med en mangeårig nabo til den 69-årige far.

»Hans største ønske var, at hun skulle have det, som havde hun boet hjemme. Men det var simpelt hen ikke muligt i hendes situation,« forklarer naboen.

Den multihandicappede datter havde den sidste snes år boet på en institution for voksne med udviklingshæmning og svære multiple funktionsnedsættelser. Her havde hendes far angiveligt i årevis kæmpet for, at hun skulle have bedre vilkår, og da det ikke lykkedes trods talrige klager, var han på det seneste blevet mere og mere frustreret og indesluttet.

jkir

Onsdag formiddag hentede han datteren på institutionen, kørte hende til kirkegården og dræbte hende på en græsplænen mellem nedsatte urner, inden han tog sit eget liv samme sted. Forinden havde han sendt en mail til sine naboer, der viste sig at være et afskedsbrev. Han havde simpelt hen fået nok af det hele og kunne ikke holde situationen med datteren ud længere.

»Jeg blev meget chokeret, da jeg hørte, hvad der var sket. Vi havde godt lagt mærke til, at han blev mere og mere modløs, men jeg havde aldrig troet, at han ville gøre sådan noget,« siger naboen i interviewet med Ekstra Bladet og betegner den 69-årige far som en »helt fantastisk far«, der elskede sin datter over alt på Jorden.

Han blev skilt fra datterens mor for 10 år siden, og var siden skilsmissen den af forældrene, der havde hyppigst kontakt med den multihandicappede datter.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.