Et halvt år efter, at 24-årige Pedro Al-Neema blev fundet knivdræbt på Christiania 12. marts 2011, ringede den drabstiltalte OK til Pedros far og erkendte drabet.

Han fortalte, at han nu ville have, at Pedros familie skulle dræbe ham.

Det kom frem under mandagens retsmøde, hvor senioranklager Anne Birgitte Stürup fører sagen for Statsadvokaten.

Hun fortalte, at politiet stadig var på bar bund i drabssagen, indtil Pedros far fik et opkald fra en fremmed mand den 6. september 2011.

Manden præsenterede sig som OK og fortalte, at det var ham, der havde slået hans søn ihjel, men nu havde han fortrudt det. Derfor ville han have, at Pedros far skulle komme og slå ham ihjel på det jobcenter, hvor tiltalte på det tidspunkt befandt sig.

Pedros søster ringede til politiet, mens samtalen stod på, og de nåede frem til familiens bopæl, mens samtalen stadig var i gang.

Efterfølgende skyndte politiet sig ud på jobcentret, der ligger på Mågevej i København NV, hvor de fandt tiltalte sidde foroverbøjet og bedrøvet. Han var iført en hvid, muslimsk kjortel med tilhørende hovedbeklædning.

Han erkendte over for politiet, at det var ham, der havde slået Pedro ihjel og ringet til faren fra en gratis telefon fra jobcenteret.

Da OK var blevet anholdt, undersøgte politiet hans lejlighed. Her fandt de blandt andet flere forskellige koraner samt en masse arabiske tekster og breve. I brevene stod der blandt andet:

- De synder, jeg har begået, som drab, hash og hor, gør mine søskende ked af det.

Papirerne forklarede yderligere, hvad han skulle gøre - blandt andet tage hen til offerets familie og give dem penge. Desuden blev der på væggen i OK's lejlighed fundet en tegning af en kniv og et hjerte.

Desuden blev OK's Nokia-mobiltelefon konfiskeret og undersøgt. Det viste sig blandt andet, at den sidste gang var blev brugt den 12. marts - altså samme dag. den 24-årige Pedro blev fundet dræbt.

Halvanden måned efter tilståelsen - den 24. oktober - trak OK sin forklaring tilbage og fortalte, at han var kommet forbi gerningsstedet og havde fundet en død mand. Siden har den psykisk syge OK stået ved sin uskyld - lige indtil i dag, mandag.

Her tilstod den 19-årige, at det var ham, der havde dræbt Pedro.

Forsvarer Ali Bayrak spurgte ind til, hvorfor OK havde ringet til Pedros far. Til det svarede OK:

- Jeg ville have, at Allah tilgav mig.

Men selvom OK har tilstået, er der stadig ingen beviser, der peger mod ham, påpeger hans forsvarer.

Der blev blandt andet ikke fundet dna fra OK på gerningsstedet, og  derfor vil forsvareren stadig anmode om frifindelse, da han argumentere for, at OK er en syg, ung mand, som er utilregnelig.

BT har tidligere beskrevet, at han blev udskrevet fra Psykiatrisk Center Amager dagen inden drabet.