Lyt til artiklen

Det skulle have været en rigtig hyggelig herretur for Simon Iversen og vennerne, men bulgarske plattenslagere, pistolrøvere og tæskehold spolerede turen

- Vi havde ikke været der mere end et par timer, da de første blev røvet. Endda ved højlys dag...
Sådan fortæller Simon Iversen, der næppe skal på ferie i Sunny Beach igen.

Sammen med 11 gode venner i alderen 18-25 år tog han som så mange andre unge danskere til det bulgarske ferieparadis Sunny Beach, der ligger ved sortehavskysten.
De nordjyske ungersvende rejste den 4. juli og returnerede til Danmark den 11. En del penge fattigere og nogle ubehagelige erfaringer rigere.

- Fire af drengene var ude at gå en tur lige efter, at vi var blevet indkvarteret. De mødte nogle frugthandlere, der ville sælge dem nogle blommer. Én af dem smagte på varerne, men besluttede ikke at købe noget. Og så var den gal. Pludselig stod der seks store fyre rundt om dem og ville have penge. Det endte med, at de måtte give dem 200 Lev. (ca. 800 kroner red.) for at få lov at gå igen.

Oplevelsen med frugthandlerne var ubehagelig nok, men det skulle snart blive endnu værre.
- Dagen efter var vi i byen om aftenen. På et tidspunkt var der en af drengene, der havde fået nok at drikke og ville hjem, fortæller Simon Iversen.
- Han tog en taxa fra Den glade Viking, hvor alle danskerne kommer og fester, men da han kom tilbage til hotellet ville chaufføren have flere penge, end de havde aftalt. Da min kammerat protesterede trak chaufføren en pistol og tog alle hans penge og hans armbåndsur, fortæller den rystede dansker.

Dagen efter gentog historien sig. Denne gang måtte offeret endda op på sit værelse for at hente flere penge til den pistolbevæbnede chauffør, mens hotellets natportier nægtede at blande sig.
- Han sagde, at han kunne ringe efter politiet. Men det turde min kammerat ikke. Og det gjorde ham på hotellet åbenbart heller ikke.

Begge pistolrøverierne blev i følge Simon Iversen meldt til politiet.
- De virkede fuldstændig ligeglade. Vi fik det indtryk, at det var noget, de var ude for dagligt, siger han til bt.dk.
 
Bt.dk har være i kontakt med politiet i Burgas, som er den by, der ligger umiddelbart i forbindelse med Sunny Beach.
Her nægter man et hvert kendskab til danskernes anmeldelser, og nægter i øvrigt at røverier skulle være et almindeligt forekommende problem.

- Vi har omkring 10 sager om dagen fra Sunny Beach. Langt de fleste drejer sig om lommetyverier og om folk, der har efterladt deres værdier ubevogtede. For eksempel på kanten af en swimmingpool, siger vagtchef Tsvetelina Randeva efter at have tjekket døgnrapporterne fra de relevante dage.

Han benægter blankt, at der skulle være tale om en stigning i kriminaliteten i Sunny Beach.