De første i skolegården tirsdag på Rørkjær Skole Urban blev mødt med et mistænkeligt syn.

Personalet fandt smadrede glasflasker i skolegården tæt på Esbjerg som efter nærmere undersøgelse indeholdt syre. 

Politiet blev straks tilkaldt, og mødte massivt op og afspærrede de området og bad personalet holde skolebørnene inde, indtil skoledagen var ovre, hvor de fandt seks glasflasker af samme karakter.  

To børn er blevet sendt på skadestuen med lettere skader, oplyser politiet.

Billeder, som TV 2 har delt, viser, at Ammunitionsrydningstjenestens robot Rullemarie er ankommet til Rørkjær Skole i Esbjerg. Robotten skal ifølge mediet fjerne de to syrebomber, der blev fundet usprængt på skolens område tidligere i dag.

Selvom seks syrebomber lyder voldsomt, forholder skoleleder Steffen Lawætz sig roligt til situationen. 

»Indsatslederen fortalte, at syrebomberne ikke kunne skabe eksplosionsfare, men at syren naturligvis var farlig ved kontakt.« 

»Men de fortalte også, at 'nummeret' er set før, og derfor lyder det også lidt som drengestreger,« siger han.

 På Rørkjær Skolen Urban er de derfor klar til at tage imod børnene igen onsdag. 

»Taget i betragtning af mængden af politi, som går og snakker i walkietalkies, når man at tænke 'hold da op, der er sket en hel masse', var det faktisk ret udramatisk, og børnene har taget det stille og roligt,« siger skolelederen.

Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser, at den første del af indsatsen på skolen er afsluttet, men efterforskning, samt håndtering  

Politiet opfordrer på det kraftigste alle borgere til at holde sig væk fra lukkede flasker, som er fyldt med væske og ligger smidt.

Hvis man ser flasker af den type i området omkring Rørkjær Skole Urban i Esbjerg, beder vi om at kontakte Politiets Servicecenter på 1-1-4.