Seks års fængsel og udvisning efter endt straf. Det var dommen, en 51-årig bosnisk mand tirsdag modtog ved retten i Sønderborg for gentagne gange at have seksuelt misbrugt både sin datter og sin niece. Det oplyser Syd - og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Den 51-årige mand er, udover at være dømt for voldtægt, også dømt for anden kønslig omgang end samleje.

Overgrebene på pigerne stod på i adskillige år. For datteren begyndte mareridtet, da hun som 15-årig kom til Danmark sammen med sin mor i 2002 og stod på i tre år. Niecen var blot seks år gammel, da manden først udsatte hende for overgrebene, der fortsatte indtil hun var 11.

- Jeg er i særdeleshed tilfreds med den lange strafudmåling – især set i lyset for, at han ikke dømmes for alle punkter, siger senioranklager Rikke Brændgaard til jv.dk.Mandens kone var ligeledes tiltalt for mishandling af datteren, men retten fandt at der med blandt andet slag og spark var tale om simpel vold, så sagen er på nuværende tidspunkt forældet.

Den 51-årige bosnier skal betale 80.000 kroner i erstatning til datteren, mens niecen skal have 120.000 kroner. Manden har valgt at anke dommen.