Den formodede gerningsmand bag weekendens terrorhandlinger, Omar Abdel Hamid El-Hussein, var en talentfuld thaibokser, inden han røg i fængsel efter et knivoverfald i 2013.

Omar Abdel Hamid El-Hussein var medlem af thaibokseklubben Copenhagen Muay Thai på Østerbro, hvor han deltog i flere kampe og stævner.
Jacob Dyngbo Paaske har været medlem af Copenhagen Muay Thai i 10 år, men han kendte ikke Omar Abdel Hamid El-Hussein. Hun husker ham blot som en stille fyr med et stort potentiale inden for thaiboksning.

Jacob Dyngbo Paaske har optaget en video fra et stævne i 2013, hvor Omar Abdel Hamid El-Hussein, der gik under fighternavnet Omar 'Captain' Hussein, kæmper mod bokseren Peder Jepsen.

- Jeg har set videoen af ham igen, og han var absolut talentfuld. Han må helt klart have trænet i en længere periode for at være blevet så god. Han er høj og slank og havde den helt rigtige kropsbygning til thaiboksning, siger Jacob Dyngbo Paaske om Omar.

Jacob Dyngbo Paaske understreger, at thaibokseklubben Copenhagen Muay Thai tager skarp afstand fra Omars handlinger og alle voldelige handlinger.

- Klubben arbejder netop for det modsatte - at få unge væk fra gaden, så de ikke render og laver ballade. Det har vi i mange år haft rigtig stor succes med, og nogle af vores fyre har vundet mesterskaber og deltaget til vm, siger han.

Klubbens mangeårige træner og ejer, Mohammed Samhi, modtog i efteråret 2011 Københavns Kommunes pris som årets frivillige ildsjæl. Prisen blev givet for Samhis indsats for at skabe fritidstilbud for unge, også de der normalt ikke er så let at få i tale.

22-årige Omar Abdel Hamid El-Hussein menes at stå bag angrebet mod kulturhuset Krudttønden på Østerbro lørdag eftermiddag, hvor den 55-årige filminstruktør Finn Nørgaard blev dræbt, og to livvagter og en agent fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) blev såret. Han menes også at stå bag angrebet ved den jødiske synagoge i Krystalgade natten til søndag, hvor den 37-årige frivillige vagt Dan Uzan blev dræbt, mens to betjente, der var udstationeret ved synagogen på grund af det forhøjede alarmberedskab, blev såret.

Omar Abdel El-Hussein døde kort før klokken fem søndag morgen, da han blev spottet tæt ved Nørrebro Station. Her skød han mod politiets aktionsstyrke, som besvarede skuddene og dræbte den formodede gerningsmand.