Næstformanden for Liberal Alliances Ungdom føler sig dybt krænket, efter at han lørdag aften blev nøgenvisiteret af politiet på Christianshavn Station. Nicolai Oster filmede hele episoden med sin mobil og vil nu klage over visitationen, som han mener, er ulovlig.

Den unge politiker var i gang med at hæve penge, da en politimand beordrede ham til at følge med ind i et rum på metrostationen, der ligger tæt ved Christiania i København. Da Nicolai Oster, der til daglig læser jura, i første omgang nægtede at følge med, blev han sigtet for at overtræde loven om euforiserende stoffer.

- Aldrig har jeg oplevet noget så krænkende og intimiderende, som at en betjent tiltvinger sig adgang til at kigge på mine kønsdele, uden hjemmel. Det værste er dog, at dette foregår på daglig basis, hvor utallige af mennesker bliver visiteret uden gyldigt mistankegrundlag, skriver Nicolai Oster i en pressemeddelelse. 

Han henviser til, at politiet ifølge retsplejeloven kun må foretage visitationer, hvis der er et gyldigt mistankegrundlag. Og det mener Nicolai Oster altså ikke, at Politiet havde:

- Insisterende igennem hele episoden får jeg til sidst oplyst, at mistankegrundlaget er mistænkelig adfærd. Et mistankegrundlag, som kan dække over alt og som på ingen måde har hjemme i et retssamfund med beskyttelse af borgerrettigheder - et ugyldigt mistankegrundlag, skriver Nicolai Oster, der opgav sit planlagte besøg på Christiania efter mødet med ordensmagten.

Hele episoden får nu LAs gruppeformand, Simon Emil Ammitzbøl, til at rette en skarp kritik mod politiet på Facebook.

- Det kan da ikke være rigtigt, at borgerne skal tvinges til at smide tøjet i statens kamp imod cannabis. Det er unødigt krænkende, det er en kamp imod en offerløs forbrydelse, og det er spild af vores skattekroner, skriver gruppeformanden på sin profil.

Han opfordrer desuden andre, der har været udsat for noget tilsvarende, til at kontakte ham, så han 'kan prøve at tage den principielle del af sagen op i Folketinget'.

Til beskyldningerne om, at visitationen skulle være ulovlig, siger Københavns Politi:

- Han har ønsket at klage over politiet, og så går sagen sin gang. Først kommer klagen her til, og så ryger den videre til Den Uafhængige Politiklagemyndighed, der tager stilling til, om klagen er begrundet, siger vagtchef Danni Risen, som ikke selv har set videoen.