En voldsom video på YouTube chokerer. Privatoptagelsen viser fire piger, der går amok på en kontrollør i den københavnske metro.

De fire teenagere hidsede sig op, fordi metro-medarbejderen ville tilbageholde dem. Pigerne havde angiveligt truet en kinesisk turist, der ikke ville udlevere sin pung – og da kontrolløren kom til undsætning, gik vreden ud over ham.

Episoden fandt sted 22. maj i år. I videoen ser man, hvordan de aggressive piger uddeler slag, verbale tæsk og spytklatter, mens kontrolløren forsøger at holde dem tilbage, til politiet ankommer.

- Luk røven og bland dig uden om so, råber en af pigerne til en passager.

Hun sparker efterfølgende en mand, der forsøger at holde hende fra at kaste sig over kontrolløren, som har travlt med hendes ustyrlige veninde.

- Fucking flyt dig… Fucking luder, mand, brøler en tredje veninde til sidst i videoen, mens hun gentagende gange slår kontrolløren, som bukker sig forover for at beskytte sit ansigt.

Birgit Elnes, stewart manager i Københavns Metro, fortæller, at kontrolløren var rystet efter episoden.

- Det var jo en hændelse ud over det sædvanlige. Men han er heldigvis stadig i arbejde, og han har det godt. Han er, som du også kan se i videoen, meget professionel, siger hun til bt.dk.

Det lykkedes for metro-medarbejderen at tilbageholde pigerne, til politiet ankom, og to af dem er nu sigtet for røveri.

- Den ene pige sidder stadig varetægtsfængslet, oplyser efterforskningsleder Tommy Kiel fra Københavns Politi.