Se om din by bliver Hells Angels eller Bandidos-land

Lige nu foregår en intensiv aktivitet i skyggesiden af det danske samfund. I takt med et stadig større pres fra politiets side, er rockerbanderne Hells Angels og Bandidos tæt på en omfattende aftale om at dele Danmark imellem sig. De blodige sammenstød de to klubber imellem skal stoppe, forlyder det. De vil have arbejdsro.

Det erfarer BT fra kilder i miljøet og hos politiet.

Aftalen betyder konkret, at klubberne deler byerne mellem sig, at klubberne ikke må optage hinandens medlemmer, og at der skal være en større kontakt mellem klubberne for at undgå umotiverede voldsepisoder.

I grafikken herunder kan du se, hvordan rockerne deler landet imellem sig.Den opsigtsvækkende aftale er kommet i stand, efter Hells Angels og Bandidos er mødtes to gange for at finde fælles fodslag mod politiets øgede opmærksomhed mod rockermiljøet og dets kriminelle og voldelige aktiviteter.

Mødtes to gange
Sidst i oktober mødtes klubberne i HAs klubhus på Svanevej i København for at diskutere planerne. Fra HA deltog Jørn ’Jønke’ Nielsen, Michael Brokside og Nicolaj Rigelsen, mens det fra Bandidos var Michael ’Kokken’ Rosenvold, Jesper Bonde Nielsen og en tredje person.

Ca. fjorten dage efter gentog mødet sig, men denne gang foregik det ved Bandidos’ klubhus i Kvistgård ved Helsingør.

Aftalen mellem topfolkene i rockerklubberne blev, at man gav hinanden frist til i dag for at sikre accept i klubben om, at Bandidos skal trække sig fra Amager, mens Hells Angels ikke skal åbne en planlagt afdeling i Rødovre.

Nødtvungen aftale
Aftalen betyder dog ikke, at klubberne ligefrem er kommet på julekort med hinanden. Dertil skal aftalen snarere ses som tiltag af nød end af lyst.

Rockerklubberne har gennem længere tid bekriget hinanden på lokalt plan, og det er kommet til adskillige sammenstød. Esbjerg har flere gange ageret åben kampplads mellem Bandidos og Hells Angels, og i september gennemtævede og skød fem HAere to ’brødre’ fra klubben i et internt opgør i en skov på Amager. 

Det skete som en konsekvens af, at HAerne Philip Nielsen og Kasper Kruse på egen hånd var bagmænd til, at en lastbil bragede gennem gavlen på Bandidos’ nyåbnede afdeling på Amager.
Den type episoder gør det ganske enkelt mere besværligt for klubberne at ’lave’ penge i det kriminelle miljø, fordi politiet puster dem i nakken.

Det ønsker hverken Bandidos eller Hells Angels, og derfor er forventningen, at aftalen ryger igennem begge klubber.

Skrøbelig fred
Freden mellem klubberne er dog så skrøbelig, at flere kilder fortæller til BT, at HA har givet Bandidos et ultimatum: Går I ikke med til denne aftale, bliver HAerne sluppet løs. Bl.a. skulle de jyske afdelinger af Hells Angels være mere end villige til krig, og her er man efter sigende helt klar til kamp. Specielt de unge i HA er vilde efter at få en krig, mens de gamle som f.eks. Jønke har oplevet en krig, og det ønsker de ikke igen.

Ingen ved de forskellige politikredse ønsker at kommentere forhandlingerne mellem Hells Angels og Bandidos, men chefen for bandeenheden i Københavns Politi, Lau Thygesen, fortæller, at en eventuel opdeling mellem klubberne ikke ændrer deres taktik.

- Så længe de stadig laver kriminalitet, vil vi være massivt efter dem. Vi har tidligere vist, at vi er parate til at gå hårdt til værks med ransagninger og anholdelser. Det vil vi være igen, hvis det bliver nødvendigt, siger Lau Thygesen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Jørn ’Jønke’ Nielsen eller præsident hos Bandidos, Michael ’Kokken’ Rosenvold.

De deltog i fredsforhandlingerne:

Jørgen 'Jønke' Nielsen
  

52-årige Jønke var med til at stifte HA i 1980. Han har gennem årene fungeret som talsmand. Han er dømt for drabet på Henning Norbert Knudsen kaldet ’Makrellen’ i 1984. Han er ligeledes dømt for grov vold i 2002, hvor en Bandidos-sympatisør året før var blevet dræbt på en bar i Aalborg.

Michael Brokside
  

Michael Brokside blev i 1996 idømt 16 års fængsel for drabet på Bandidos-rockeren Uffe Larsen uden for Københavns Lufthavn.

Nicolaj Rigelsen

  

Var først medlem af støttegruppen AK81, men han har vist sin loyalitet til klubben gennem flere år. Er blevet fuldgyldigt medlem og er efterhånden højt i hierarkiet i HAs klubhus på Svanevej i København.

Michael Rosenvold

  

   

Efter at have været vicepræsident i Bandidos gennem mange år, overtog Michael Rosenvold, også kaldet ’Kokken’, tidligere præsidentposten fra Jim Tinndahn. Rosenvold er dermed også præsident for Bandidos i resten af Europa og Asien.

Jesper Bonde Nielsen

  

   

Har i mange år været et toneangivende medlem af Bandidos i Frederiksværk, hvorfor hans status på landsplan også er stor.

NN

  

   

Unavngivet medlem af Bandidos