Klokken 22.40 nåede ubåden i den meget omtalte sag, hvor opfinder og ubådsejer Peter Madsen er sigtet for uagtsomt manddrab på svenske Kim Walls, frem til sin destination i Nordhavn i København.

Her skal politiets teknikere undersøge indholdet af ubåden - Nautilus. Den kan måske være med til at opklare den opsigtsvækkende sag.

'Her vil den blive delvis tømt for vand, således at den kan løftes op på land. Dette forventes at tage flere timer, da der samtidig skal gennemføres den nødvendige sporsikring. Når det teknisk er muligt, vil ubåden blive transporteret til en lukket hal, hvor der vil blive gennemført en egentlig gerningsstedsundersøgelse. Det har indtil videre ikke været muligt at se, hvad der er i ubåden,' forklarede Københavns Politi tidligere lørdag aften.

Vis mere

Det forventes, at teknikerne er færdige med at deres arbejde i ubåden i løbet af søndag.

Lørdag blev Peter 'Raket-Madsen' fremstillet i grundlovsforhør i Københavns Byret. Her valgte dommer Kari Sørensen at lukke for dørene, da han skulle afgive sin forklaring. Begæringen kom fra anklageren. Peter Madsen havde selv ønsket at give sin forklaring for åbne døre.

Vis mere

Han var i første omgang sigtet for drab på den svenske journalist, der var ved at skrive en historie om Madsen og ubåden. Den sigtelse blev lempet. Og nu er han varetægtsfængslet i 24 dage og sigtet for uagtsomt manddrab. Dommeren begrundede afgørelsen ud fra Peter Madsens egen forklaring.

Københavns Politi har tidligere i en pressemeddelelse oplyst, at Peter Madsen har fortalt dem, at han satte den 30-årige journalist af ved restauranten 'Halvandet' på Refshaleøen klokken 22.30.