For fire sjællandske familier har den tragiske dato 9-11 fået en ny betydning.

Det skulle have været en skøn sejltur for fire midaldrende mænd i solnedgangen på årets sidste sommerdag.

Men udflugten i den enes Sea Ray 170-båd endte brat natten til tirsdag som en tragedie. Tirsdag middag fandt Søværnets Operative Kommando (SOK) ligene af de fire mænd i vandet, tæt på havnen i Hundige. De var stødt ind i en mole, lidt nord for havnen.

Tidligt mandag eftermiddag stævnede de fire mænd ud fra samme havn. Den 53-årige Roskilde-borger havde ikke fast plads i havnen. I stedet kørte han båden på sin trailer.

- De døde er tre mænd fra Greve på henholdsvis 45, 49 og 51 år og en fra Roskilde på 53, siger Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi.

’Leben og glade mennesker’


Sent tirsdag aften danner der sig et billede af dagens forløb for de fire venner. Efter afsejling fra Hundige er de sejlet mod det indre København. Efterforskningen klarlagde sent tirsdag aften, at de fire mænd besøgte det kendte forlystelseskvarter, siger Bjerregaard.

- Lige nu forsøger vi blandt andet at klarlægge de fires færden fra Hundige til Nyhavn. Er det muligt at sejle under Sjællandsbroen? Er de sejlet hele vejen udenom Amager?, siger Martin Bjerregaard

Mandag eftermiddag var en af de pårørende i kontakt med en af de fire. Det blev bekræftet, at de fire mænd nu opholdt sig i nærheden af Nyhavn. Den pårørende kunne høre, hvad politiet betegner som ’leben og glade mennesker i baggrunden.’

Ved 18-tiden gik amatørfotografen Thomas Frøde henover Nyhavnsbro. Her studsede han og en ven over båden, der lå fortøjet nogle få meter fra broen. Det er ikke tilladt, men det sker relativt ofte, at private lægger til i det gamle Nyhavn, siger en repræsentant for Nyhavns Forening.

- Min kammerat og jeg sagde til hinanden, ’der er da nogen, der har en fest dér. Især den tomme flaske udstråler fest’. Jeg fotograferede båden, fordi jeg syntes, at det var et sjovt motiv’. Jeg tjekkede her til aften og opdagede, at det var den samme båd, som forulykkede i Hundige. Tragisk nok, siger Thomas Frøde til BT.

En anden kilde så de fire mænd i båden i Nyhavn ved 17-tiden mandag.

- Jeg så dem i deres båd inde i den gamle Nyhavn. Båden svarer til de billeder, jeg har set i dag, siger kilden.

Ligesom de fire mænd besluttede bt.dks kilde mandag at nyde det, som meteorologerne har kaldt årets sidste sommerdag.

- Vi var et mindre selskab, der sad på molen og nød det gode vejr. Vi undrede os over, at båden sejlede ind under Nyhavnsbro. Vi snakkede om, at det næppe var lovligt, siger kilden.

Vendte aldrig tilbage


For fire sjællandske familier har den tragiske dato 9-11 fået en ny betydning.

Martin Bjerregaard opfordrer til at undgå forhastede konklusioner. Der forestår en hel del politiundersøgelser resten af ugen. - Blandt andet skal vi med lægernes hjælp forsøge at klarlægge, om de fire sejlere havde alkohol i blodet. Jeg må understrege, at man sagtens kan forestille sig et selskab med tre deltagere i festligt lag og en helt ædru bådfører. Det svarer jo til, at bilisten holder sig ædru i et selskab, siger Martin Bjerregaard, pressetalsmand i Midt- og Vestsjællands Politi.

Allerede mandag aften begyndte pårørende til de fire mænd at blive urolige, erfarer BT. De fire mænd var ikke vendt tilbage til aftalt tid. Pårørende begyndte at spørge sig for i de lokale havneområder.

Ifølge politiet lykkedes det rent faktisk sent mandag aften en af de fire mænds partnere at få telefonisk kontakt med sin mand. Da var det blevet midnat. Derfor konkluderer politiet, at båden må være havareret natten til tirsdag.

Efter hvad der må have været en meget lang nat henvendte de ængstlige pårørende sig allerede kl. 8 tirsdag morgen til Midt- og Vestsjællands Politi. Fire timer senere blev alle håb slukket, da SOKs helikopter og redningsbåd fandt de fire lig i vandet tæt på en mole i havnen. Ingen af de fire mænd bar redningsveste, da de blev fundet, oplyser politiet.