En demonstrant fik angiveligt en på kassen, da han mandag aften mødte op for at vise sin utilfredshed med den planlagte Pegida-march i København.

Et billede taget af det venstreorienterede researchkollektiv Redox viser en mod-demonstrant, der ifølge Redox bliver slået i hovedet af en Pegida-tilhænger. Københavns Politi bekræfter, at der foregik en konfrontation på Axeltorv i centrum af byen umiddelbart inden Pegida- demonstrationen gik i gang.

»Det sker i forbindelse med, at der bliver råbt nazisvin,« siger Steen Hansen, der er pressemedarbejder ved Københavns Politi.

Han oplyser, at personen, der svinger armen på billedet, efterfølgende blev anholdt. Det skyldtes dog ikke, at han havde slået, men at han var efterlyst i en anden sag. Politiet undersøger nu, om der også er grundlag for at rejse sigtelse for vold.

Ifølge BTs oplysninger har den anholdte tilknytning til Danish Defence League og et hagekors tatoveret på kroppen. Danish Defence League er ifølge eget udsagn en »netværks-organisation baseret på aktiv forsvar af dansk tradition og sædvane«. Gruppen har tidligere meldt ud i pressen, at den er ikke-voldelig, men parat til at forsvare sig selv.

Nicolai Sennels, talsmand for PegidaDK afviser, at der blev udøvet vold ved mandagens demonstration:

»Som jeg har fået det fortalt, var der et kæretepar, som gik stille og roligt ind i vores demonstration. Fyren begynder at råbe meget højt, og så er der en, der er henne at tage fat i jakken på ham og forsøger at skubbe ham ud af demonstrationen. Der er ingen, der har set ham slå. Lynhurtigt er politiet henne at få fjernet ham i den blå jakke,« siger Nicolai Sennels, der tilføjer:

»Det er et stort pres for nogle, når de venstreorienterede kommer tæt på med deres kameraer og råberi lige op i ansigtet. Hvis der er sket noget alvorligt, skal det selvfølgelig anmeldes til politiet, men jeg har meget svært ved at forestille mig det.«

Politiet har ikke optaget rapport om anholdelser af mod-demonstranter på Axeltorv.

Pegida er en tysk bevægelse. Navnet står for ’Patriotischen Europäer gegen die Islamisierung des Abendlandes’. I Dresden har Pegida-demonstrationer tiltrukket mere end 25.000 deltagere. I Danmark har PegidaDK, som er den danske gren af bevægelsen, tiltrukket op til 200 deltagere til deres mandagsvandringer i København.