Et SAS-fly fra Oslo endte i græsset i Kastrup onsdag formiddag. En rullevej er nu lukket, indtil uheldet er undersøgt.
Et SAS-fly fra Oslo endte i græsset i Kastrup onsdag formiddag. En rullevej er nu lukket, indtil uheldet er undersøgt. Foto: Keld Navntoft

Alle 79 passagerer måtte evakueres, da et SAS-fly onsdag morgen skred af banen efter landing i Kastrup Lufthavn. Det oplyser Københavns Lufthavn til bt.dk

Flyet var på vej fra Oslo til København, da noget gik galt efter landing.

HAR DU VÆRET OM BORD PÅ FLYET, OG HAR DU BIILLEDER ELLER ANDRE OPLYSNINGER, SÅ SKRIV TIL OS PÅ 1929@bt.dk ELLER SEND EN SMS TIL 1929.

 - Flyet var på vej ind til gaten, da vi skred ud. Efter min mening holdt piloten en større hastighed efter landingen, end jeg er vant til, siger en passager til VG.

Københavns lufthavn bekræfter over bt.dk, at hændelsen fandt sted. Det skete omkring klokken 8.45 i morges.

- Det er rigtigt, at der er et fly, der er kørt af banen, men det er ganske udramatisk. Der er ikke sket noget, der er ingen, der er kommet noget til, siger Anne Munk Mikkelsen, der er kommunikationsrådgiver i Københavns Lufthavn.
 
Hun fortæller, at flyet af uvisse årsager skred ud, da det var ved at svinge fra landingsbanen og ind på en rullevej. Dermed endte flyet inde på en græsplæne.

Flyet sad derefter fast i græsset, og passagererne måtte evakueres fra flyet på stedet. Det foregik ved, at de måtte gå ned af trapper, der blev sat ud til flyet. 

- Passagererne har fået lidt græs under skoene her til morgen, og så blev de kørt med busser ud til terminalerne, siger Anne Munk Mikkelsen, der oplyser, at 70 ud af de 79 passagerer allerede er rejst videre med andre fly.

SAS-flyet holder fortsat på græsplænen og venter på, at det kan blive bugseret fri. Flyet spærrer dog ikke for andre fly, og det giver dermed ikke forsinkelser i lufttrafikken.

SAS fortæller, at det ikke er første gang, at et af deres fly er skredet ud ved lige netop den rullevej.

- Vi har haft en lignende episode for et par måneder siden. Der kom flyet dog ikke helt så langt ud, og næsen nåede lige at stoppe før græsset, fortæller Trine Kromann-Mikkelsen, der er pressechef hos SAS.

Hun tilføjer, at SAS nu vil bede lufthavnen om at lukke den pågældende rullebane.

Havarikommissionen skal desuden kigge på SAS-flyet for at fastslå, hvorfor flyet skred ud.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.