Sarah blev overfaldet, da hun kom ud fra tunnellen ved Utterslev Mose. 
 Foto: Malte Kristiansen
Sarah blev overfaldet, da hun kom ud fra tunnellen ved Utterslev Mose. Foto: Malte Kristiansen Foto: Malte Kristiansen

34-årige Sarah kan takke sit høje skrig for, at hun tidligere på året nåede at skræmme en mand, der formentlig var serie-sexforbryderen fra Utterslev Mose - den såkaldte tunnelmand - på flugt, inden han nåede at begå endnu en sex-forbrydelse.

I stedet nøjedes han med at stjæle hendes taske fra cyklens bagagebærer.

Tasketyveriet fra Sarah indgår i dag i de sagsbunker, som drabsafdelingen i Københavns Politi har samlet sammen under efterforskningen mod tunnelmanden. Den 40-årige mand er foreløbig sigtet for ni sædelighedsforbrydelser samt tyveri og røveri mod tilfældige cyklister i området ved Utterslev Mose nord for København.

Ingen af de overfaldne kvinder er endnu blevet bedt om at forsøge at genkende den varetægtsfængslede tunnelmand ved en konfrontation, og Sarah er da heller ikke sikker på, at hun i dag ville kunne genkende ham.

- Lige da jeg kom cyklende ud i nattemørket fra den oplyste tunnel og var lidt lysblind, stod han der bare pludselig foran mig. Han strakte hånden ud og spærrede vejen, så jeg blev nødt til at stoppe.

Blev virkelig bange

- Jeg blev virkelig, virkelig bange for ham og kunne straks fornemme, at han ville noget, der ikke var vældig rart, fortæller hun til BT.

Overfaldet fandt sted natten til 17. maj kort før kl. 02 om natten. Det var kun få dage efter, at en 18-årig pige på samme sted var blevet truet til at stoppe af tunnelmanden og tvunget til at give ham udløsning med oralsex.

I dag kan Sarah ikke huske, om tunnelmanden nåede at sige noget til hende, inden hendes instinkter tog over og hun gav sig til at skrige.

- Gerningsmanden holdt sig for ørerne og begyndte at gå rundt om sig selv. Der var ikke meget forsigtigt tøseskrig over det. Jeg brølede virkelig. Dybt og primal-agtigt. Det var mine urinstinkter, der tog over.

Under Sarahs brøl går gerningsmanden lidt væk, men kommer så tilbage og flår hendes taske af cyklens bagagebærer. I tasken ligger blandt andet Sarahs pung med personlige oplysninger, og i de følgende timer er hun skrækslagen ved tanken om, at han måske kan finde frem til hende igen. Derfor er hun ekstra lettet, da en mand næste dag ringer til hende og fortæller, at han har fundet hendes taske på den nærliggende Sydmarken.

Havde ikke taget pengene

- Gerningsmanden har hverken taget pung eller penge, og det bestyrker bare mit indtryk af, at han ikke havde planlagt at stjæle fra mig.

Forskrækkelsen efter overfaldet i tunnellen har siden fået Sarah til at undgå at køre på lignende øde cykelstier efter mørkets frembrud.

- Jeg kører forbi gerningsstedet hver dag, og jeg tror ikke, at der er en eneste gang, hvor jeg ikke har tænkt på det, når jeg kommer forbi. Derfor blev jeg også lettet, da min mor sendte mig en sms og fortalte, at politiet havde anholdt en mand, der kunne være gerningsmanden.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.