Eks-rockeren Brian Sandberg får onsdag morgen taget fodlænken af efter to måneders afsoning i hjemmet. Dermed har han afsonet den sidste af de domme, han fik som rocker.

Festen begyndte i det københavnske natteliv. Brian Sandberg – der var kendt i medierne som Gucci-rockeren – var i byen med sine rockervenner. De besøgte kendis-steder som Café Ketchup og Nasa. Ud på natten fortsatte festen i Brian Sandbergs lejlighed i Tuborg Havn, hvor der blev drukket sprut og taget kokain i lange baner.

»Det var en fest, hvor der deltog både rockere, almindelige mennesker og kendisser,« erindrer Brian Sandberg om festen, der fandt sted i 2008.

I alt blev der taget 30 gram kokain den aften. I en telefonsamtale mellem to pushere blev Brian Sandbergs navn nævnt, og politiet så dermed en gylden mulighed for at fængsle toprockeren som dengang var en toneangivende skikkelse i HA.

I dag er tømmermændene væk og kokainen for længst svedt ud af Brian Sandbergs tatoverede porer. Men festen rumsterer stadig som et spøgelse i eks-rockerens liv.

De sidste to måneder har han afsonet en dom for videreformidling af de 30 gram kokain. Afsoningen er foregået med fodlænke i eks-rockerens hjem i Slagelse.

»Jeg har siddet varetægtsfængslet på Politigården under maksimal sikkerhed som den farligste fange i Danmark. Derfor er det lidt paradoksalt, at jeg nu har afsonet de sidste to måneder på sofaen,« siger Brian Sandberg.

At dommen først bliver afsonet nu, skyldes et langt og speget rets forløb. Under den store rockersag blev Brian Sandberg dømt for at beordre et kølleoverfald, men frikendt for drabsforsøg. Han blev tilkendt en erstatning for uberettiget varetægtsfængsling i to måneder, og via sin advokat Michael Juul Eriksen forsøgte han at få de to måneder til at gå lige op med de to måneder, han fik for at have videreformidlet de 30 gram kokain. Det endte med, at Landsretten frakendte ham erstatningen, og på grund af ventetid er afsoningen først iværksat nu.

»Jeg har afsonet de to måneder to gange, så det er happy hour. Men nu føler jeg også, at jeg har betalt min gæld til samfundet,« siger Brian Sandberg.

Siden festen i Tuborg Havn har Brian Sandberg meldt sig ud af Hells Angels og blevet smidt Bandidos. Han er i dag i bad standing i begge klubber, hvilket betyder, at han ikke må omgås folk fra miljøet. I dag er han en del af kriminalforsorgens exitprogram og er ifølge eget udsagn helt ude af rocker- bandemiljøet.

Afsoningen med fodlænke har fundet sted i hans hjem i Slagelse. Under afsoningen har han arbejdet i et transportfirma, men i de sidste to uger har han været sygemeldt, fordi han skulle gennemgå en operation for kræft.

»Det er ingen dans på roser at afsone med fodlænke. I fængslet har du nogen at tale med og kan gå ned og træne. Når du afsoner, sidder du derhjemme alene. Heldigivis har jeg en kæreste og familie der bor tæt på. Hvis jeg ikke havde det, ville jeg næsten hellere sidde i rigtigt fængsel,« fortæller Brian Sandberg.

Er det sidste gang, du skal afsone en dom?

»Man kan aldrig vide, hvad systemet finder på, men jeg håber det er sidste gang. Jeg er kommet langt væk fra mit gamle miljø, og jeg er færdig med kriminalitet.«

Andre læser også