En diskussion om, hvorvidt Brian Sandberg skulle have forsøgt at få fem medlemmer af Hells Angels smidt ud, fordi de var blødsødne og 'hang for meget i bremsen' i bandekrigen, skulle angiveligt være årsag til, at Brian Sandberg i august 2012 forlod Hells Angels.

Ifølge bogen 'Exit Hells Angels', der udkommer 27.december, og som bl.a. handler om 47-årige Brian Sandbergs farvel til Hells Angels, havde Hells Angels medlemmet, Leon Tommy Unger, angiveligt hørt Brian Sandberg i 2010 kalde mangeårige medlemmer af Hells Angels for 'sofarockere', og at han ville forsøge at få 'brødrene' smidt ud af rockerklubben.

Den viden havde Leon Tommy Unger delt med ledende figurer af Hells Angels, og en afstemning i Hells Angels i København var ført til, at Brian Sandberg var blevet suspenderet, indtil man undersøgte sagen nærmere i Hells Angels.

På daværende tidspunkt sad Brian Sandberg i Vestre Fængsel efter, at Københavns Byret havde idømt Sandberg, ligesom fjorten andre Hells Angels-rockere og medlemmer af støttegruppen AK81 var dømt i samme sag, mere end 11 års fængsel for at have beordret to drabsforsøg og et voldeligt overfald på Nørrebro. En dom, som Brian Sandberg på daværende tidspunkt havde anket til Østre Landsret.

Under et besøg i fængslet i august 2012 af de mangeårige medlemmer af Hells Angels, Christian Middelboe, Kim 'Horn' Jensen og Allan Pedersen, fik Brian Sandberg den skæbnesvangre besked serveret af Christian Middelboe:

- Du er suspenderet, lød det, mens Brian Sandberg skovlede sushi, som de tre andre HA´ere havde medbragt til besøget, ind i kæften.

Kort efter uddybede Kim 'Horn' Jensen:

- Du er suspenderet. Efter sagen med Mazdak (andet medlem af HA, der lige var blevet smidt ud på daværende tidspunkt, fordi han ønskede et medlem smidt ud, red) er vi blevet nødt til at stramme op. Hvis man taler dårligt om andres medlemskab, så gambler man med sit eget. Sådan er dét, lød det, i følge bogen 'Exit Hells Angels', til Sandberg fra Kim 'Horn' Jensen.

Og som om suspenderingen ikke var nok, skulle alle HA-relaterede ting, som Sandberg havde i sin fængelscelle, også fratages ham:

- Vi har givet Dennis (Dennis Brodthagen, dømt i samme sag som Brian Sandberg og krigsminister i HA´s klubhus på Svanevej i København, red) besked lige før, og når du kommer op på pinden, så sørger ham og de andre for at konfiskere dine klubting, lød det videre fra Kim 'Horn' Jensen.

Brian Sandberg var chokeret. Han var blevet idømt mere end 11 års fængsel og afventede nu landsretten vurdering, og mens det stod på, blev han forrådt af sine egne.

- Det dér, det mener I simpelthen ikke. Jeg sidder her og venter på at få en dom, måske en meget lang dom. En dom, jeg tager for klubben. For klubben, for helvede. Og så kommer I her og smider mig ud. Det er simpelthen ikke i orden, lød det efter lidt betænkningstid fra Sandberg, der fortsatte:

- Jeg er blevet svinet til i pressen og står til at tage 12 år for klubben. I må sgu da kunne se, at der er noget galt, sagde Sandberg videre:

- Det svarer jo til at fritstille Mourinho før Champions League-finalen, sagde Gucci-rockeren rasende.

Men intet hjalp. Beslutningen var truffet, og Brian Sandberg var nu suspenderet. Tilbage på gangen kunne han konstatere, at Dennis Brodthagen og andre HA´ere havde tømt Sandbergs celle fuldstændig. Brian Sandberg blev rasende og begyndte at råbe op i hovedet på Brodthagen, som han få timer forinden havde regnet for en af sine bedste venner.

Men Brodthagen svarede tilbage, at han kun havde fjernet det, som han havde fået besked på. Efter noget skænderi ringede Brodthagen (det er meget normalt, at indsatte har indsmuglede telefoner, red) til Kim 'Horn' Jensen, hvorefter Brian Sandberg fik nogle af sine private ting tilbage.

Dennis Brodthagen og Brian Sandberg havde inden besøget af 'brødrene' fra HA talt om, at stemningen i klubben var mærkelig, og hvis en af dem blev ofret, skulle begge søge optagelse i Bandidos.

Det forsøgte Brian Sandberg nu at gøre sin nu tidligere ven opmærksom på, men Brodthagen gav sig ikke, og Sandberg følte, at det var som at tale til en maskine.

Efter lidt betænkningstid besluttede Brian Sandberg sig for, at han, uanset udfaldet af den interne undersøgelse i Hells Angels, ikke længere ville være medlem af Hells Angels. Han bad fængselsbetjentene om at blive fraflyttet, for han ville ikke længere sidde sammen med de 'brødre', som han følte, der havde forrådt ham på det groveste.

Noget tid efter var Brian Sandberg officielt ude af Hells Angels med betegnelsen 'left', der betyder, at han forlod HA i good standing uden konsekvenser.

I november 2012 omstødte landsretten højst uventet byrettens dom. Brian Sandbjerg blev her frikendt for at have beordret drabsforsøg. Det eneste, han blev kendt skyldig i, var et overfald ved Brorsons Kirke på Nørrebro i København. Straffen havde han allerede afsonet under varetægtsfængslingen, og derfor blev han sat på fri fod.

I december 2012 søgte Brian Sandberg optagelse i Bandidos, og han blev for kort tid siden fuldgyldigt medlem.

Brian Sandberg forklarer til BT, at han ikke må kommentere sin tid i HA for Bandidos, men at han står 'fuldt og helt' inde for indholdet i bogen.

Det mangeårige medlem af HA, Jørn Jønke Nielsen, ønsker ikke at kommentere Sandbergs suspendering eller bog i det hele taget over for BT