Den dødelige voldsepisode på diskotek i København ender muligvis med sigtelse for uagtsomt manddrab.

Det var et skænderi mellem to grupper, der søndag morgen endte med, at en 19-årig mand døde efter at være blevet slået to-tre gange i ansigtet på diskotek Celcius på Rådhuspladsen i København.

Det oplyser efterforskningsleder Jens Møller fra Københavns Politi, efter at politiet har haft lejlighed til at afhøre gerningsmanden, der søndag ved middagstid sammen med sine forældre meldte sig selv hos politiet.

- Parterne kendte ikke hinanden på forhånd. Der har været en ordveksling mellem de to grupper, og ham, vi har anholdt, slår den 19-årige og forlader derefter stedet, fortæller Jens Møller.

Efterforskningslederen fortæller, at politiet har foretaget ransagning hos den anholdte, som også er 19 år, og at han nu skal gennem en mere grundig afhøring af forløbet.

- Men vi er sikre på, at det er den rigtige, vi har fat i, fortæller Jens Møller.

Politiet vil sigte manden for vold med døden til følge. Men i erkendelsen af, at det måske ikke holder i retten, bliver han også sigtet for vold efter straffelovens milde voldsparagraf samt uagtsomt manddrab.

- Det er jo nok det sidstnævnte, der er tale om i den her sag. For at der er tale om vold med døden til følge, skal der være tale om en vis vold, og det er formentlig ikke tilfældet i den her sag, fortæller Jens Møller.

Vidner på diskoteket og overvågningsbilleder fra diskotekets videokameraer har vist, at gerningsmanden kun slog den 19-årige et par gange eller tre. Politiets teori er, at dødsfaldet skyldes et uheldigt fald.

- Han har formentlig slået hovedet mod gulvet eller ind i et bord, fortæller Jens Møller.

Den 19-årige anholdte vil mandag blive fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling. Politiet vil formentlig forlange lukkede døre, så sagens vidner ikke kan læse om sagens detaljer i pressen. Politiet har derfor ikke yderligere kommentarer.

/ritzau/