Allerede i 2007 brugte Erik Skov Pedersen falske underskrifter i boligprojekt, siger tidligere samarbejdspartner.

Nye oplysninger i sagen om den bedragerisigtede Erik Skov Pedersen viser nu, at han allerede i 2007 efter alt at dømme svindlede og forfalskede underskrifter -og med falsknerierne i hånden snød en nær samarbejdspartner gennem flere år, den nu konkursramte erhvervsmand Peter Forchhammer.

Peter Forchhammer var i 2007 en af whisky-bæltets mest kendte erhvervsmænd, han var aktiv i den såkaldte 'milliardærklub', og hans forretningsimperium blev i 2007 anslået til at have en værdi af 11 milliarder kr.

I løbet af efteråret 2007 arbejdede Erik Skov Pedersen og Peter Forch hammer tæt sammen -og Peter Forchhammer lyttede, da Erik Skov Pedersen foreslog at investere et større beløb i bygningen af ældreboliger, der skulle sælges videre til en pensionskasse.

Ældreboliger i nedlagt rådhus

Erik Skov Pedersen ville købe det nedlagte Gundsø Rådhus og omdanne rådhuset til ældreboliger. Pedersen diskuterede projektet med både Peter Forchhammer og erhvervsmanden Peter Bendixen, der rådgav Forchhammer i boligprojekter.

Peter Bendixen står i dag frem og siger, at han af Erik Skov Pedersen allerede dengang fik præsenteret dokumenter, der med stor sandsynlighed var forfalskede. Alt tyder på, at Erik Skov Pedersen havde forfalsket dokumenter og kontrakter for at give Peter Forchhammer og hans folk det indtryk, at pensionskassen PensionDanmark allerede have lovet at købe ældreboligerne -hvorefter Forchhammer uden risiko kunne skyde penge i projektet.

- Erik Skov Pedersen viste mig i efteråret 2007 et dokument, der angiveligt var underskrevet af den daværende ejendomsdirektør i PensionDanmark.

Af dokumentet, der var nøje juridisk formuleret og indsat i en mappe, fremgik det, at PensionDanmark var parat til at købe en række ældreboliger, siger Peter Bendixen, der forklarer, at de udelukkende investerede i boligprojektet, fordi pensionskassen senere ville købe det.

- Siden har vi konstateret, at PensionDanmark har afvist at have noget som helst med projektet at gøre.

Min konklusion er, at vi dengang blev præsenteret for et forfalsket stykke papir, siger Peter Bendixen.

Det er samme PensionDanmark, som .

Fik kassekredit i Roskilde Bank

Peter Forchhammer så aldrig selv de forfalskede papirer - men siger til B.T., at Erik Skov Pedersen flere gange over for ham påstod, at han havde indgået en aftale med PensionDanmark: - Erik Skov nævnte flere gange, at PensionDanmark ville overtage rådhuset, når det var bygget om.

Jeg var ikke inde over alle detaljer i projektet, da jeg på det tidspunkt måske havde 60-100 projekter, men jeg stolede på hans ord om, at alt var på plads -og gav derfor Skov Pedersen en million og var klar til at skyde mere i, siger Peter Forchhammer.

Erik Skov Pedersen fik med de efter alt dømme forfalskede papirer ikke kun en bankgaranti på én million kroner, der blev stilet til Roskilde Kommune som garanti for købet af rådhuset til i alt 29 millioner kr. - nok så vigtigt fik Erik Skov Pedersen med de forfalskede papirer også adgang til en kassekredit i Roskilde Bank på 3,6 millioner kr., som officielt skulle bruges til 'projektforberedelse'. Hvad pengene blev brugt til, vides ikke -men projektet blev aldrig realiseret, og Erik Skov Pedersen brugte rub og stub på kassekreditten.

Siden gik Roskilde Bank konkurs - og Erik Skov Pedersen kunne nøjes med at betale 400.000 kr. af de 3,6 millioner kr. tilbage.

Kommune opgav stævning

Da de resterende penge for rådhuset skulle betales, kunne Erik Skov Pedersen ikke betale. Først i år har Roskilde Kommune .

PensionDanmark afviser i dag fuldstændigt, at selskabet på nogen måde havde lovet at købe ældreboliger af Erik Skov Pedersen.

- Jeg kan slå fast, at PensionDanmark ikke på noget tidspunkt har været i forhandlinger med Erik Skov Pedersen omkring etableringen af et ældrecenter i det gamle Gundsø Rådhus, siger underdirektør Jens-Christian Stougaard fra PensionDanmark.

Den bedragerisigtede Erik Skov Pedersen vendte i går ikke tilbage med en kommentar.