Den sigtede i sagen om de 111 millioner kroner, Anna Britta Troelsgaard Nielsen, tog fri fra arbejde tre uger før, hun blev anmeldt til politiet.

Hun er forsvundet og efterlyst af Interpol, men den 64-årige kvinde havde også tre ugers forspring, da hun 25. september blev meldt til politiet af Socialstyrelsen og dagen efter formelt bortvist fra sin arbejdsplads.

Britta Nielsen var mødt på arbejde for sidste gang den 5. september.

Det skriver Ekstra Bladet, som har været i kontakt med styrelsen.

'Det kan oplyses, at den mistænkte af legitime årsager var fraværende fra arbejdspladsen i en periode på ca. tre uger op mod bortvisningen,' skriver styrelsens presseafdeling i en e-mail. Legitime årsager er bl.a. sygdom og ferie.

Ifølge dokumenter fra Sø- og Handelsretten, som Ekstra Bladet har fået indsigt i, opdager Socialstyrelsen på dette tidspunkt, at der er foregået 'uregelmæssigheder' med udbetalinger til satspuljemidler i Britta Nielsens afdeling. Fejl, som styrelsen fandt i slutningen af august, men først i begyndelsen af september konstaterede som ikke værende 'almindelige'.

Tre uger senere, hvor Britta Nielsen i samme periode ikke har været på arbejde af 'legitime årsager', opdager styrelsen, at de store beløb, som blev overført til en konto i Danske Bank, tilhørte den 64-kvinde. Overførelser, som også gik igen i andre lignende sager.